Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zestaw naprawczy jest dobry jak masz dziurę w odpowiednim miejscu tj. w części opony, która ma kontakt z nawierzchnią... jeżeli dziurę masz z boku opony to już może być problem z takim zestawem... może koło dojazdowe? mniejsze od pełnowymiarowego ale też obłożone pewnymi ograniczeniami... tak więc najlepszym rozwiązaniem byłoby wożenie pełnowymiarowego koła, ale wtedy już mamy duuuużo mniej miejsca w bagażniku...
jeszcze jedno do zestawów naprawczych... powyżej pisząc "dziura" mam na myśli dziurę np. od gwoździa bo jak opona będzie przecięta to już zestaw naprawczy leży i kwiczy...
Ja kupiłem sobie dojazdówkę z... SAABa (chyba 900). Niestety jeszcze jej nie zakładałem (miałem takie postanowienie - na próbę) . Z parametrów (otwór centralny, rozstaw śrub) wynikało, że powinna pasować do ZA. Wybór padł na SAABa, gdyż szwedzka stal była ok. 50% tańsza od niemieckiej . Za dojazd z wysyłką zapłaciłem coś ok. 70 zł (na Alle...). Na wyjazd wakacyjny zabrałem jednak pełnowymiarowe koło, które teraz leży sobie w garażu. Dojazdówka ma również tą zaletę, że mieści się pionowo za trzecim rzędem siedzeń.
Po mieście używam "koła w sprayu"
jadąc na urlop niestety muszę zająć miejsce kołem zapasowym w bagażniku, ale bagażnik jest na tyle spory że nie miałem problemu z zapakowaniem się
no to szukam felgi od saab-a - w końcu nie zamierzam tego na co dzień używać i skąd ona pochodzi nie ma dla mnie większego znaczenia, natomiast przezorny zawsze ubezpieczony
edit:
dojazdówka zamówiona link allegro
mam nadzieję, że będzie dobra