Dziwne wskazania BC1 i BC2
-
quadro
Dziwne wskazania BC1 i BC2
Od początku posiadania Zośki nie kasowałem BC2, które pokazywało mi średnie spalanie od chwili zakupu. Za to BC1 co jakiś czas kasowałem i sprawdzałem spalanie na krótszych odcinkach. Oczywiście oba liczniki pokazywały mi różne wskazania.
Jakież było moje zdziwienie, gdy po ostatniej wizycie w warsztacie z odpięciem akumulatora skasowały mi się oba liczniki, a po krótkim czasie zauważyłem, że każdy z nich pokazuje inne spalanie.
Na obu mam tą samą ilość przejechanych kilometrów, tą samą ilość spalonego paliwa, tą samą średnią prędkość, ale różne o ok. 0,5L spalanie.
WTF?
Tak ma być czy to jakieś jaja są?
Jakież było moje zdziwienie, gdy po ostatniej wizycie w warsztacie z odpięciem akumulatora skasowały mi się oba liczniki, a po krótkim czasie zauważyłem, że każdy z nich pokazuje inne spalanie.
Na obu mam tą samą ilość przejechanych kilometrów, tą samą ilość spalonego paliwa, tą samą średnią prędkość, ale różne o ok. 0,5L spalanie.
WTF?
Tak ma być czy to jakieś jaja są?
-
quadro
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
-
quadro
- rafant4011
- Zafiromaniak
-
quadro
- rafant4011
- Zafiromaniak
- rafant4011
- Zafiromaniak
-
quadro
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
U mnie po skasowaniu obu (odłączenie aku) różnica jest ale tylko na poziomie 0,1 l/100km. BC2 pokazuje mniej.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
-
quadro
-
quadro