O ile dłuższy samochód z hakiem?

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
zbiniek

O ile dłuższy samochód z hakiem?

#1 Post autor: zbiniek »

Cześć,

jestem w trakcie przeglądania forum, szukania informacji co do konfiguracji. I mam nadzieję, że finałem będzie zakup używanej Zafiry C, co przełoży się na moją większą aktywność na forum. To tyle tytułem wstępu.

A wracając do głównego wątku: jestem szczęśliwym posiadaczem garażu i zastanawia mnie czy po zakupie samochodu z hakiem będę mógł wjechać nim do garażu? Z dostępnych fotek wynika, że bez haka będę miał w garażu 20 cm jeszcze wolnej przestrzeni. Czy to nie jest za mało? Na końcu garażu mam stół warsztatowy, z którego nie chciałbym rezygnować. Być może, że hak wejdzie pod dolną półkę stołu i wtedy problemu żadnego nie będzie. Nie chciałbym kupić samochodu, który nie zmieściłby się w garażu :lol:

A więc mam do Was dwa pytania:
a) o ile dłuższy jest samochód po zamontowaniu haka?
b) na jakiej wysokości od podłoża znajduje się najwyżej wysunięta część haka?

Dzięki
evolution1zafir

#2 Post autor: evolution1zafir »

Witam,
a)12 cm
b)48cm.
zbiniek

#3 Post autor: zbiniek »

Dziękuję,

dzisiaj idę do garażu zmierzyć wysokość dolnej półki, ale coś mi mówi, że jest niżej niż te 48 cm.

Zostaje mi po 4 cm z przodu i z tyłu. Chyba zbyt mało :cry:
GRYGA4
Bywalec
Imię: Grzegorz
Auto: Zafira
Model: ZC
Oznaczenie silnika: A20DTH
#4 Post autor: GRYGA4 »

Hak mozesz zdemonytowac
zbiniek

#5 Post autor: zbiniek »

Już ktoś też mi to podpowiedział. Tylko, że nie dopytałem: chodzi o demontaż taki na szybko (gdzie szybko też można zainstalować) czy taki konkretny, że tak powiem "na stałe"?
szura217

#6 Post autor: szura217 »

Demontaż taki w miarę na szybko
zbiniek

#7 Post autor: zbiniek »

Przepraszam, że tak ciągnę za język: w slangu komputerowym można by powiedzieć "Plug & Play"?
szura217

#8 Post autor: szura217 »

Może to być coś takiego : https://www.youtube.com/watch?v=sZ0QyiO60aE, tu masz jeszcze kilka innych opcji w artykule http://autokult.pl/1097,jak-wybrac-i-za ... y-poradnik , ogólnie jet to mocowanie na jakieś śruby bądź trzpienie z zabezpieczeniem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”