Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zakupiłem dzis oryginalne gumy stabilizatora gm. Jutro jade do mechanika mam nadzieje ze nie bedzie juz stukało.
Zafira a ma 24 mm gume stabilizatora ?
Koledzy jakie kupic dobre łączniki stabilizatora ?
Dobre są lemfordera
Ostatnio zmieniony 02 sie 2017, 16:23 przez gaco12, łącznie zmieniany 1 raz.
O to super.
Bo ja właśnie też nad nia mysle i chyba je kupie.
Tą gume co ddzis kupiłem w oplu i ta starta co mam to te same sa numery na gumie bo patrzyłem pod autem i na tej nowej.
Czyli musza byc te same i maja po 24 mm.
Mysle to co mi stuka to jest ta guma bo jak zobaczyłem to jest spruchniała i ma luki miedzy drązkiem a guma
Ostatnio zmieniony 02 sie 2017, 20:35 przez gaco12, łącznie zmieniany 1 raz.
Przy wymianie gum na stabilizatorze trzeba popuścić sanki, a w sankach też są gumy x6 i z reguły ale nie wszystkie w szczególności tylne są wybite. Warto je przy okazji też wymienić za jedną robotą.
Jak sanki są na stole to bez problemu pod autem trochę gorzej ale generalnie młotek i przecinak wystarcza. Ewentualnie jak nie chce wyjść to guma że środka z reguły jest luźna a metalowa tuleja lekko naciąć piłka i wtedy wyjdzie bez problemu.
Rece mi opadaja odebralem auto od mechanika po wymianie gum stabilizatora i dalej stuka z przodu.
Naprawde nie wiem co to juz moze byc.
Jutro zamawiam laczniki stabilizatora i zaloze a jak nie bedzie to to daje sobie juz spokoj.
Bo kupe juz kasy wlozylem w auto
Mam malutka iskierke nadziei ze to moze akurat laczniki.
Sprawdzilem to one sa z 2010 r
Myślałem że wymieniałeś łączniki ja pewnie od tego bym zaczął jak to nie pomoże to spróbuj odkręcić górne mocowanie amortyzatora ,sprawdź tuleje sanek ,tuleje wachaczy a jak nie pomoże jeździj aż się coś sypnie bo nie mam pomysłu to może być jakaś głupota