Brak regulacji nachylenia siedzeń 2 rzędu w TOURER

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
rbb4

Brak regulacji nachylenia siedzeń 2 rzędu w TOURER

#1 Post autor: rbb4 »

Nie zwróciłem uwagi przy zakupie ZAFIRY a wożąc dzieci wydaje mi się jest to dość ważne. W drugim rzędzie siedzeń nie można pogłębić nachylenia oparć siedzisk, co podczas snu dziecka jest dość przydatne. Szkoda...
Ed

#2 Post autor: Ed »

Mnie również to wkurza ale w Zafirze B chyba też tego nie było
Awatar użytkownika
tOmki
Zafiromaniak
Imię: Tomasz
Auto: Zafira
Model: ZC
Oznaczenie silnika: B14NET

#3 Post autor: tOmki »

W ZB można regulować, chyba są 2 lub 3 pozycje.
ZB Obrazek
ZC Obrazek
franki

#4 Post autor: franki »

W B chyba jest jednak regulacja - tyle że bardziej w pion
bickik

#5 Post autor: bickik »

W zafira b sa trzy 1 -pozycje pionowa 2- powiedzmy ze normalna i 3-delikatnie leżąca
rbb4

#6 Post autor: rbb4 »

W zafirze C są także 3 pozycje ale regulowane nie w stronę rozkładania a w stronę składania siedzenia :( Ciekawe jak to wygląda w siedzeniach w których środkowe siedzisko można złożyć do dużego podłokietnika a dwa skrajne mogą zostać przesunięte w tył i do środka. Czy także w tej wersji nie odchyla Wam się siedzisko do leżenia?
franki

#7 Post autor: franki »

Wszystkie trzy fotele z tyłu w Zafirze C odchylają się tak samo
12Marek

#8 Post autor: 12Marek »

franki pisze:Wszystkie trzy fotele z tyłu w Zafirze C odchylają się tak samo
Czyli do pozycji lekko odchylonej do tyłu. Ale o leżeniu możesz zapomnieć. Safety first?
Jak chcesz poleżeć to jedź kuszetką :lol:
evolution1zafir

#9 Post autor: evolution1zafir »

rbb4 pisze: Ciekawe jak to wygląda w siedzeniach w których środkowe siedzisko można złożyć do dużego podłokietnika a dwa skrajne mogą zostać przesunięte w tył i do środka. Czy także w tej wersji nie odchyla Wam się siedzisko do leżenia?
Odchyla się tylko oparcie, siedzisko nie. Jest lekka regulacja ale to tylko kilka cm.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”