Koło zapasowe na tylnej klapie

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
marcin03

#16 Post autor: marcin03 »

Sebu$ pisze:
marcin03 pisze:Zacznij oglądać TV :mrgreen:
Pierwszy z brzegu film: https://www.youtube.com/watch?v=HANAtAePouY
https://www.youtube.com/watch?v=eS3wpvano0Y
Obejrzyj ze zrozumieniem.
marcin03 pisze:Teraz to koło przerzuca się po bagażniku i naszła mnie myśl, żeby go przymocować od środka do tylnej klapy.
i to mówi osoba, która zaczęła temat idiotycznym pomysłem, aby koło dać na klapę bagażnika

szkoda tego komentować :>
Szkoda komentować ale Twojego ignoranctwa. Zacząłem temat ponieważ byłem ciekaw opinii czy jest to do zrobienia. Uwierz mi, że koło porządnie przymocowane do tylnej klapy byłoby dużo bezpieczniejsze niż wożone wg Twoich super pomysłów. Tyle w temacie. Dziękuję za mądre wypowiedzi (za wymądrzanie też, chociaż nie bardzo jest za co). Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Sebu$
-#Administrator
Imię: Sebastian
Auto: Yaponiec
Model: Inne
Oznaczenie silnika: Pb1.5

#17 Post autor: Sebu$ »

marcin03 pisze:Szkoda komentować ale Twojego ignoranctwa. Zacząłem temat ponieważ byłem ciekaw opinii czy jest to do zrobienia. Uwierz mi, że koło porządnie przymocowane do tylnej klapy byłoby dużo bezpieczniejsze niż wożone wg Twoich super pomysłów. Tyle w temacie. Dziękuję za mądre wypowiedzi (za wymądrzanie też, chociaż nie bardzo jest za co). Pozdrawiam.
marcin03 pisze:Szkoda komentować ale Twojego ignoranctwa.
z mojej strony to był sarkazm
marcin03 pisze:Zacząłem temat ponieważ byłem ciekaw opinii czy jest to do zrobienia.
i dostałeś kilka podpowiedzi, ale musiałeś dogryźć bo nie było po Twojemu.
marcin03 pisze:Uwierz mi, że koło porządnie przymocowane do tylnej klapy byłoby dużo bezpieczniejsze niż wożone wg Twoich super pomysłów.
wierzę Ci ... masz dar przekonywania i to ze zrozumieniem
marcin03 pisze:Pozdrawiam
ja Ciebie również
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu :evil:
Obrazek
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
:lol:

marcin03

#18 Post autor: marcin03 »

Trudno odczytać sarkazm w stwierdzeniu, że zacząłem temat "idiotycznym pomysłem".

Awatar użytkownika
Polaris
Przeglądacz
Imię: Piotr
Auto: Zafira A Comfort
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y20DTH

#19 Post autor: Polaris »

Jaw poprzednim aucie na klapie miałem głośniki 16/9 2 szt w specjalnie zrobionej skrzynce (taki subwoofer tyle że na klapie bagażnika zamiast zajmować bagażnik, ale była zapewne lżejsza niż koło i klapa była mniejsza. Z kołem na tak dużej klapie, to raczej nie zadziała, trzeba by w słupki klapy i pod koło zrobić ramę, dodatkowo mocniejszy zamek (rygiel klapy), oraz mocniejsze zawiasy, a przy tak zaawansowanych modach to już można się pokusić o montaż koła na zewnątrz klapy ale musiałaby to być dojazdówka tak żeby za obrys auta nie wystawała.

xbasser
Przeglądacz
Imię: DANIEL
Auto: ZAFIRA A 1,8
Oznaczenie silnika: Z18XE
#20 Post autor: xbasser »

mam zamiar zabrac 6 osob na wycieczke ,czy jak zakupie dojazdowke to wejdzie za siedzenia te w bagazniku w pionie? znaczy czy domkne klape , na zwyklym kole to sie nie udaje ale duzo nie brakuje, wydaje mi sie z dojazdem powinno sie zamknac

Awatar użytkownika
romek22794
Mieszkaniec
Imię: roman
Auto: NJOY przycisk SPORT
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER,LpG

#21 Post autor: romek22794 »

Zamknie się spokojnie. Musisz tylko zadbać żeby nie turlało się z prawa na lewo.

firek
Zafiromaniak
Imię: Mirek
Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
Oznaczenie silnika: X18XE1
#22 Post autor: firek »

xbasser, temat jak najbardziej sprawdzony - dojazdówka wchodzi w pionie za 3-im rzędem siedzeń.

xbasser
Przeglądacz
Imię: DANIEL
Auto: ZAFIRA A 1,8
Oznaczenie silnika: Z18XE
#23 Post autor: xbasser »

super , dziekuje bardzo za info

aczy jak mam kola 15' a kolega ma pozyczyc dojazd 16'' rozstaw na 5 srob taki jak u mnie to sie sprawdzi w razie czego ?

Awatar użytkownika
Sebu$
-#Administrator
Imię: Sebastian
Auto: Yaponiec
Model: Inne
Oznaczenie silnika: Pb1.5

#24 Post autor: Sebu$ »

xbasser pisze:mam zamiar zabrac 6 osob na wycieczke ,czy jak zakupie dojazdowke to wejdzie za siedzenia te w bagazniku w pionie? znaczy czy domkne klape , na zwyklym kole to sie nie udaje ale duzo nie brakuje, wydaje mi sie z dojazdem powinno sie zamknac
dojazdówka wchodzi w pionie bez problemu
a jezeli masz "etui" na koło to możesz to zawiesić na zagłówku od tylego siedzenia
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu :evil:
Obrazek
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
:lol:

Awatar użytkownika
romek22794
Mieszkaniec
Imię: roman
Auto: NJOY przycisk SPORT
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER,LpG

#25 Post autor: romek22794 »

xbasser pisze:super , dziekuje bardzo za info

aczy jak mam kola 15' a kolega ma pozyczyc dojazd 16'' rozstaw na 5 srob taki jak u mnie to sie sprawdzi w razie czego ?
Dojazdówki dedykowane zasadniczo są "mniejsze".Więc większa tym lepiej. Ważne jest ET coby o zaciski itp nie tarło. Najlepiej jak założysz i sprawdzisz na podwórku u siebie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”