Szkoda komentować ale Twojego ignoranctwa. Zacząłem temat ponieważ byłem ciekaw opinii czy jest to do zrobienia. Uwierz mi, że koło porządnie przymocowane do tylnej klapy byłoby dużo bezpieczniejsze niż wożone wg Twoich super pomysłów. Tyle w temacie. Dziękuję za mądre wypowiedzi (za wymądrzanie też, chociaż nie bardzo jest za co). Pozdrawiam.Sebu$ pisze:marcin03 pisze:Zacznij oglądać TV
Pierwszy z brzegu film: https://www.youtube.com/watch?v=HANAtAePouY
https://www.youtube.com/watch?v=eS3wpvano0Y
Obejrzyj ze zrozumieniem.i to mówi osoba, która zaczęła temat idiotycznym pomysłem, aby koło dać na klapę bagażnikamarcin03 pisze:Teraz to koło przerzuca się po bagażniku i naszła mnie myśl, żeby go przymocować od środka do tylnej klapy.
szkoda tego komentować :>
Koło zapasowe na tylnej klapie
Moderator: Sebu$
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
marcin03 pisze:Szkoda komentować ale Twojego ignoranctwa. Zacząłem temat ponieważ byłem ciekaw opinii czy jest to do zrobienia. Uwierz mi, że koło porządnie przymocowane do tylnej klapy byłoby dużo bezpieczniejsze niż wożone wg Twoich super pomysłów. Tyle w temacie. Dziękuję za mądre wypowiedzi (za wymądrzanie też, chociaż nie bardzo jest za co). Pozdrawiam.
z mojej strony to był sarkazmmarcin03 pisze:Szkoda komentować ale Twojego ignoranctwa.
i dostałeś kilka podpowiedzi, ale musiałeś dogryźć bo nie było po Twojemu.marcin03 pisze:Zacząłem temat ponieważ byłem ciekaw opinii czy jest to do zrobienia.
wierzę Ci ... masz dar przekonywania i to ze zrozumieniemmarcin03 pisze:Uwierz mi, że koło porządnie przymocowane do tylnej klapy byłoby dużo bezpieczniejsze niż wożone wg Twoich super pomysłów.
ja Ciebie równieżmarcin03 pisze:Pozdrawiam
- Polaris
- Przeglądacz
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira A Comfort
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Jaw poprzednim aucie na klapie miałem głośniki 16/9 2 szt w specjalnie zrobionej skrzynce (taki subwoofer tyle że na klapie bagażnika zamiast zajmować bagażnik, ale była zapewne lżejsza niż koło i klapa była mniejsza. Z kołem na tak dużej klapie, to raczej nie zadziała, trzeba by w słupki klapy i pod koło zrobić ramę, dodatkowo mocniejszy zamek (rygiel klapy), oraz mocniejsze zawiasy, a przy tak zaawansowanych modach to już można się pokusić o montaż koła na zewnątrz klapy ale musiałaby to być dojazdówka tak żeby za obrys auta nie wystawała.
- romek22794
- Mieszkaniec
- Imię: roman
- Auto: NJOY przycisk SPORT
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER,LpG
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
dojazdówka wchodzi w pionie bez problemuxbasser pisze:mam zamiar zabrac 6 osob na wycieczke ,czy jak zakupie dojazdowke to wejdzie za siedzenia te w bagazniku w pionie? znaczy czy domkne klape , na zwyklym kole to sie nie udaje ale duzo nie brakuje, wydaje mi sie z dojazdem powinno sie zamknac
a jezeli masz "etui" na koło to możesz to zawiesić na zagłówku od tylego siedzenia
- romek22794
- Mieszkaniec
- Imię: roman
- Auto: NJOY przycisk SPORT
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER,LpG
Dojazdówki dedykowane zasadniczo są "mniejsze".Więc większa tym lepiej. Ważne jest ET coby o zaciski itp nie tarło. Najlepiej jak założysz i sprawdzisz na podwórku u siebie.xbasser pisze:super , dziekuje bardzo za info
aczy jak mam kola 15' a kolega ma pozyczyc dojazd 16'' rozstaw na 5 srob taki jak u mnie to sie sprawdzi w razie czego ?