[A] - zafirapawel - 1.8, Comfort, 116km,1999r
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
tylko, że czerwone wskazówki nie będą podświetlanezafirapawel pisze:..... popatrzyłem liczniki o najbardziej podoba mi się opcja czerwone wskazówki,ringi chrom,czarny blat
no chyba że "białe" pomalujesz na czerwono to wtedy tak
- zafirapawel
- Bywalec
- Imię: Paweł
- Auto: Zafira A 1.8
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18xe1
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- zafirapawel
- Bywalec
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Bywalec
maoie, na sobotę w pracy się umówiłem z blacharzem to wytniemy i wstawimy ciemna,także będzie komplecik.
Ogólnie chyba tylna prawa mi cieknie co jest w bagażniku,dziś mylem karchetem 70stopni ciepła i widziałem mokre,zobaczę jak będzie w deszcz wilgotne,to wyjme ja jeszcze raz i dam do okoła na klej do szyb aby uszczelnilo
wampir11111, coś tam lepiej jest nie słucham głośno tetaz,nietaz jak fajny kawałek leci to wezmę głośniej,ogólnie w vectrze b też miałem tak zrobione i było cxuc różnice.
Ogólnie chyba tylna prawa mi cieknie co jest w bagażniku,dziś mylem karchetem 70stopni ciepła i widziałem mokre,zobaczę jak będzie w deszcz wilgotne,to wyjme ja jeszcze raz i dam do okoła na klej do szyb aby uszczelnilo
wampir11111, coś tam lepiej jest nie słucham głośno tetaz,nietaz jak fajny kawałek leci to wezmę głośniej,ogólnie w vectrze b też miałem tak zrobione i było cxuc różnice.
- maoie
- Przeglądacz
- Imię: Maciej
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Z tym klejeniem to ja osobiście bym się wstrzymał na początek spróbował bym założyć nową uszczelkę
np.
zobacz TUTAJ
jeśli nie pomoże to wtedy zostaje już klej
Ja ostatnio też mieniałem u siebie szyby na ciemne jak na razie przecieków nie widać ale przed montażem troszeczkę przemyłem uszczelki z brudu i porządnie nawilżyłem sylikonem.
np.
zobacz TUTAJ
jeśli nie pomoże to wtedy zostaje już klej
Ja ostatnio też mieniałem u siebie szyby na ciemne jak na razie przecieków nie widać ale przed montażem troszeczkę przemyłem uszczelki z brudu i porządnie nawilżyłem sylikonem.
- zafirapawel
- Bywalec
maoie, ta pianka będzie pasować? To najwyżej zamówię,tylko grubość 5mm wystarczy?
Ogólnie w pracy mam jeszcze uszczelke butylowa,ciekawe czy to by zdało egzamin,odtluscic stara uszczelke i ma nią nanieść tego butylu,to jest miękkie i lepkie,rozejdzie się po uszczelke i uszczelni
Ogólnie w pracy mam jeszcze uszczelke butylowa,ciekawe czy to by zdało egzamin,odtluscic stara uszczelke i ma nią nanieść tego butylu,to jest miękkie i lepkie,rozejdzie się po uszczelke i uszczelni
Ostatnio zmieniony 17 sie 2017, 09:23 przez zafirapawel, łącznie zmieniany 2 razy.
- maoie
- Przeglądacz
- Imię: Maciej
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Tą podałem jako przykład fakt 5 mm może trochę mało się wydawać może ale to i tak jest więcej niż stara sprasowana uszczelka zobacz jeszcze coś takiego znalazłem (uszczelka z gumy komórkowej) tyle że ta jest bez kleju. A co do butylu to nie jestem przekonany.
- zafirapawel
- Bywalec
- zafirapawel
- Bywalec
W nocy ok jest,kiedy zrobię zdjęcia jak wszystko ogarnę,nie znajomy z blacharni mi wkleil,godzina i zrobione,nie żebym się chwalił, ale po prawej gdzie ten wjazd to moje stanowisko pracy ;-)
Ogólnie tylna szyba dopelnila efektu,jest znacznie ciemniej.
maoie, ze starymi szybami co zrobiłeś? Bo chyba tego nikt nie kupi
Ogólnie tylna szyba dopelnila efektu,jest znacznie ciemniej.
maoie, ze starymi szybami co zrobiłeś? Bo chyba tego nikt nie kupi