Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dzisiaj przestał mi działać wentylator nawiewu, po rozebraniu okazało się, że przepalił się moduł regulacji obrotów wentylatora. Nie mam pojęcia, czy da się go wymienić w całości, czy będę musiał wymienić cały panel. Orientuje się ktoś ile coś takiego kosztuje, bo nie mogę nigdzie tego znaleźć. Pisze na nim BEHR GM 90 559 839.
Ale o jaki moduł chodzi?
Wiem że jakiś moduł od sterowania klimą i chłodzeniem silnika jest pod maską gdzieś tam.
Elektryk mówił że koszt takiego modułu to coś w granicach 300 zł.
Czeka mnie na wiosnę naprawa klimy oraz chłodzenia to będę wtedy wiedział coś więcej na ten temat
Na chwilę obecną mówię to co usłyszałem.
Moduł o którym pisałem znajduje się za panelem od regulacji nawiewu zmienia się nim prędkości wentylatora od 1 do 4.
Dzisiaj kupiłem na szrocie za 50zł. wymieniłem i wszystko działa.
giant19s:
I jak?Wymieniłeś ten moduł? Ponoć jest gdzieś pod zderzakiem. Czekam na info, bo mam to samo. Ile kosztowała używka (nowy około 1200zł) i gdzie kupiłeś?
Witam
Właśnie dziś wymieniałem ten moduł co jest w lewym przednim nadkolu za używke zapłaciłem 150 zł. Ważne jest by szukać modułu z tami samimi oznaczeniami jak jet na tym zamontowanym w samochodzie. Inne oznaczenia w moim przypadku nie sprawdziły się.
lufa23 pisze:giant19s:
I jak?Wymieniłeś ten moduł? Ponoć jest gdzieś pod zderzakiem. Czekam na info, bo mam to samo. Ile kosztowała używka (nowy około 1200zł) i gdzie kupiłeś?
Jeszcze nie wymieniłem nic nie mam funduszy na to
Ale 1200 zł pytałem się to wychodziło coś około 300 za nówkę.
Czy my o tych samych modułach rozmawiamy...