[B] Indeks kodów wyświetlacza
-
pioter1
-
chris
-
pioter1
-
dampat
-
dampat
-
SLAWEKWRONA
Ja jak wprowadziłem 0503 ice nie wyświetlał mi komunikatów o oblodzeniu po wprowadzeniu niby od astry H 0901 wszystko ładnie wyświetla robione OP-COMem.
Mam problem tylko z komunikatami po polsku na chwilę wskakuje a za moment niestety znów po angielsku, ale mi to nie przeszkadza. Na szczęście mam navi spolszczoną więc O'K.
Gdyby ktoś miał spis i co oznaczają te index cody i audio kody w module EHU byłbym wdzięczny.
ZAFIRA-B 1,9 DTL 2007.
Mam problem tylko z komunikatami po polsku na chwilę wskakuje a za moment niestety znów po angielsku, ale mi to nie przeszkadza. Na szczęście mam navi spolszczoną więc O'K.
Gdyby ktoś miał spis i co oznaczają te index cody i audio kody w module EHU byłbym wdzięczny.
ZAFIRA-B 1,9 DTL 2007.
-
Flora
-
GregP
Witam
Podepnę się pod temat
Coś mnie podkusiło i poklikałem w indexach w mojej Zafirce :-(
Wydawało mi się, że coś kiepsko wskazuje to spalanie no i teraz mam
Przed zmianą pokazywało spalanie 1,7 na 100 a po zmianie zaraz wskoczyło 9 l
w sumie ustawiłem ten sam Index ale coś jest nie tak
jeszcze nie jeździłem może jak przejadę kawałek to coś się zmieni??
A i skąd wziąć Index 05v3
??Link do zdjęcia
Podepnę się pod temat
Coś mnie podkusiło i poklikałem w indexach w mojej Zafirce :-(
Wydawało mi się, że coś kiepsko wskazuje to spalanie no i teraz mam
Przed zmianą pokazywało spalanie 1,7 na 100 a po zmianie zaraz wskoczyło 9 l
w sumie ustawiłem ten sam Index ale coś jest nie tak
jeszcze nie jeździłem może jak przejadę kawałek to coś się zmieni??
A i skąd wziąć Index 05v3
??Link do zdjęcia
Ostatnio zmieniony 11 sie 2017, 12:45 przez GregP, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ReassoN
-
LWPM
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z17DTJ
jeśli masz nawigację, albo telefon, to bez sztuczek się (póki co) się po prostu nie da tego zrobićReassoN pisze:Witam wszystkich,
jest ktoś w stanie podpowiedzieć, jak na stałe ustawić menu w języku polskim?
Po ustawieniu pl przez kilka sekund jest po polsku, a po chwili wraca znowu do angielskiego...
jeśli ustawiasz OP-COMem, to: OP-COM po ustawieniu polskiego języka resetuje zarówno wyświetlacz jak i radio, dlatego wszystko wraca.
Wystarczy zmienić sam język bez restartu wyświetlacza i wtedy polski język nie zniknie (do restartu).
Taką (w uproszczeniu) sztuczkę robi mój DPF Monitor by ustawić polski język. Ma to pewne niewielkie ograniczenia, ale działa
a żeby było prościej, to trzeba zmusić wyświetlacz by wyświetlił polski język w menu ustawień - to też się da zrobić, ale nieco trudniej niż to pierwsze