Nie utworzyłem tego wątku tylko po to aby wybadać 1-2 ogłoszenia i zamęczyć Was pytaniami...piszę o tym z góry gdyż wiem, że osoba z nabitym zaledwie 1 postem może być postrzegana jako "bot" czy "laik"...nevermind.
W każdym razie do czego zmierzam.
Poszukuję od tygodnia bardzo ładnej i zadbanej Zafirki B i staram się wyłapywać modele od I czy II właścicieli auta, które zostało zakupione w PL salonie.
Często zdarza się tak, że ktoś w ustawieniach olx czy otomoto wybierze z formularza Kraj pochodzenia: Polska ...a w treści i tak napisane "auto sprowadzone"...
Ok, do rzeczy...nie udało mi się zebrać jeszcze wielu ogłoszeń, parę mam pozapisywanych, ale jest jeden model w miejscowości, w której mieszkam (rzut beretem dwie ulicy dalej..) gdzie zauważyłem ładną srebrną Zafirę (ogłoszenie już nieaktualne - skończył się czas - ale pokaże się jako archiwum na olx):
https://www.olx.pl/oferta/opel-zafira-1 ... nsuWs.html
Auto zamierzam podczas jutrzejszych oględzin jakoś "zbadać", ściągnę z niego VIN i jutro wieczorem go tutaj wklepię...mam tylko do Was serdeczną prośbę (jako do fachowców od Zafiry)
...tak na pierwszy rzut oka czy podane informacje i cena...czy jest tutaj coś, czego mógłbym się obawiać?
Nie chce pisać głupot, ale po kilku opiniach publicznych (ogólnie...google i strony różnego rodzaju) doszedłem, że warto kupić Zafirę z zacumowanym silnikiem diesla 1.9 o mocy 120KM, fajnie jakby była wersja COSMO (wiem, że te ogłoszenie to raczej wersja "bieda" i unikać skrzyni automatycznych (stereotyp?)
Podkreślę, że zależy mi na 100% bezpieczeństwie przewożonych noworodków w listopadzie (bliźniaki
P.S. Patrzyłem na wersje COSMO i jest wiele ogłoszeń sugerujących, że auto posiada tego rodzaju wyposażenie...po czym okazuje się, że tak nie jest...wiem, Ameryki nie odkryłem ale wkurzające to...przez to czasem głupieję i nie wiem ile powinienem wydać na te auto, aby nie przepłacić...ale aby tez nie kupić bubla...
Z góry dzięki za sugestię
Tak jak napisałem - jutro uzupełnię też VIN