Jedz do serwisu
Moderator: Sebu$
-
Atari
Jedz do serwisu
Witam serdecznie dzis rano wyskoczył mi komunikat o awarii auta i konieczności udania się do serwisu wraz z ikoną auta z kluczem, po zmianie języka na angielski wyskakuje informacja bym udał się do serwisu gdyż zbliża się czas inspekcji obie informacje nieco różne orientuje sie ktos co z tym fantem zrobić? Pozdrawiam (Zafira Tourer 2,0 cdti 2012r)
Ps..auto jeździ ok info to wyskakuje zaraz po odpaleniu po czym znika
Ps..auto jeździ ok info to wyskakuje zaraz po odpaleniu po czym znika
Ostatnio zmieniony 23 sie 2017, 22:56 przez Atari, łącznie zmieniany 4 razy.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Inspekcja = Oznacza to że zbliża się wymiana oleju...
Ostatnio zmieniony 24 sie 2017, 00:26 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Atari
Tego moge sie domyslic lecz w j.polskim jest informacja o awarii auta a w j.angielskim o inspekcji dlatego mnie to dziwi który "jezyk" ma racje. Po pracy zrobie foto moze bedzie przejrzyściej.URL=https://www.fotosik.pl/zdjecie/c671cdd143e2ba9c]
[/URL]

[/URL]
Ostatnio zmieniony 24 sie 2017, 08:29 przez Atari, łącznie zmieniany 2 razy.
-
yuri1986
-
Atari
-
jaromat
-
Atari
Kompem powinno byc w cudzyslowiu poprostu kupilem Bluetooth obd i z tel kilkoma apkami przejechalem z ciekawosci tak czy inaczej bede musial jak znajde czas lub jak ponownie sie pojawi dac komus z pożądnym sprzetem. Narazie jest ok. Zna ktos moze jakis konkretny program pod androida moze byc odplatny tak kozystajac z okazji sie zapytam.
-
Grzeg79
Znajomy w Insigni to przerabiał, Podobno jest to błąd w tłumaczeniu, komputer zły komunikat wyświetla. Tutaj filmik, widać ni ejesteś jedyny
Co do interface, mam od dwóch lat Chińczyka podróbę Delphi, skaner, bezprzewodowy ,płytka z Delphi i WOW była w zestawie, dla moich potrzeb wystarczające, Zośkę przeskanował, da się nawet conieco pozmieniać w ustawieniach. VW Tourana obsługuje bardzo dobrze, włącznie z adaptacjami.
Kod: Zaznacz cały
https://youtu.be/0HwvKR-liHUCo do interface, mam od dwóch lat Chińczyka podróbę Delphi, skaner, bezprzewodowy ,płytka z Delphi i WOW była w zestawie, dla moich potrzeb wystarczające, Zośkę przeskanował, da się nawet conieco pozmieniać w ustawieniach. VW Tourana obsługuje bardzo dobrze, włącznie z adaptacjami.
-
evolution1zafir
-
Atari
-
Atari
Mozna zamknąć po diagnozie padło na swiece dziekuje wszystkim za zainteresowanie. Jeszcze mam jedno pytanie co prawda nie ja bede swiece wymienial jak i kupował lecz zastanawia mnie różnica cen pomiedzy nimi ponizej przykladowe foto ceny 50-100 i nagle przeskok na 500zl dlaczego?

Ostatnio zmieniony 02 wrz 2017, 21:47 przez Atari, łącznie zmieniany 1 raz.
-
cbm80
U mnie tez świeca ostatnio padła, niestety ta droższa 
Bo w silnikach A20DT z 2012r 2 świece są z czujnikiem ciśnienia i nie ma tanich zamienników. Ich cena to od 330 do nawet 500zł w droższych sklepach. Oficjalna cena z ASO - 457zł
Te drogie są na cylindrach 2 i 4.
Co ciekawe ostatnio znów pojawił mi się błąd i po tym zdecydowałem się na zakup ELMa,
bo mechanicy przeginają z ceną diagnozy. Teraz padła mi ta tańsza na 1 cylindrze.
Bo w silnikach A20DT z 2012r 2 świece są z czujnikiem ciśnienia i nie ma tanich zamienników. Ich cena to od 330 do nawet 500zł w droższych sklepach. Oficjalna cena z ASO - 457zł
Te drogie są na cylindrach 2 i 4.
Co ciekawe ostatnio znów pojawił mi się błąd i po tym zdecydowałem się na zakup ELMa,
bo mechanicy przeginają z ceną diagnozy. Teraz padła mi ta tańsza na 1 cylindrze.