Pali się bezpiecznik 17
-
ulixes
Pali się bezpiecznik 17
Cześć
Kupiłem Zafirę w której nie działa przyciemnienie wewnętrznego lusterka i automat wycieraczek. Okazało się, że spalony bezpiecznik 17. 17 odpowiada też, za czujniki ciśnienia w oponach i czujnik jakości powietrza (nie mam monitorowania ciśnienia w oponach). Rozłączyłem czujnik deszczu, rozłączyłem lusterko. Włączyłem zapłon i bezpiecznik znów przepalony.
Mogę jeszcze dostać się do czujnika jakości powietrza i go odłączyć.
Jeżeli znów bezpiecznik się spali, co mogę zrobić? Gdzie i jak szukać przyczyn? Możecie mi coś poradzić?
Pozdrawiam
Rafał
Kupiłem Zafirę w której nie działa przyciemnienie wewnętrznego lusterka i automat wycieraczek. Okazało się, że spalony bezpiecznik 17. 17 odpowiada też, za czujniki ciśnienia w oponach i czujnik jakości powietrza (nie mam monitorowania ciśnienia w oponach). Rozłączyłem czujnik deszczu, rozłączyłem lusterko. Włączyłem zapłon i bezpiecznik znów przepalony.
Mogę jeszcze dostać się do czujnika jakości powietrza i go odłączyć.
Jeżeli znów bezpiecznik się spali, co mogę zrobić? Gdzie i jak szukać przyczyn? Możecie mi coś poradzić?
Pozdrawiam
Rafał
-
Krzysiek153
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
-
Krzysiek153
Tak poza tym kolego dziękuję że odpisałem na moje pytanie juz mi fosliwniecrece opadają do tego samochodu 2 tygodnie szukam igły w stołu siana aso kasuje za czytanie błędów i nic poza tym mam dość
O usterkę to musiałbym książkę napisać zaczęli się od wspomagania a raczej jego zanikaniem zregenerowalem alternator wymieniłem akumulator wszystko na sugestie tego forum i podpowiedzi kolegów nic to nie dało doszedłem do tego ze chyba jest uszkodzony moduł cim

EDIT
Dlaczego cim ponieważ nie odbijaja mi kierunki możliwe ze te ustrój stworzyć robi jakieś zamieszanie na te chwile nie działa mi sensor deszcz lusterko wsteczne dds a gdy włożę nowy bezpiecznik odrazu go pali czy może ten cim jest też za to odpowiedzialny
EDIT:
Szkoda ze ulixes nie napisał co było powodem jego problemów.
Posty pisane w krótkim odstępie czasu należny scalić
EDIT
Kolego rec jest idealny profilaktycznie spryskalem kontaktem jakieś pomysły jeszcze
Poprawione po raz x
O usterkę to musiałbym książkę napisać zaczęli się od wspomagania a raczej jego zanikaniem zregenerowalem alternator wymieniłem akumulator wszystko na sugestie tego forum i podpowiedzi kolegów nic to nie dało doszedłem do tego ze chyba jest uszkodzony moduł cim
EDIT
Dlaczego cim ponieważ nie odbijaja mi kierunki możliwe ze te ustrój stworzyć robi jakieś zamieszanie na te chwile nie działa mi sensor deszcz lusterko wsteczne dds a gdy włożę nowy bezpiecznik odrazu go pali czy może ten cim jest też za to odpowiedzialny
EDIT:
Szkoda ze ulixes nie napisał co było powodem jego problemów.
Posty pisane w krótkim odstępie czasu należny scalić
EDIT
Kolego rec jest idealny profilaktycznie spryskalem kontaktem jakieś pomysły jeszcze
Poprawione po raz x
Ostatnio zmieniony 22 sie 2017, 20:30 przez Krzysiek153, łącznie zmieniany 4 razy.
-
Krzysiek153
Koledzy znalazłem problem przepalajacego się bezpiecznik nr 17 usterka bardzo uciążliwa i powiem szczerze może dobrze namieszać aso ciało wymieniać wiązki demontowac tapicerki podsufitki kokpit skrzynki rec itd a problem banalny palący bezpiecznik powiązany był z czujnikiem zmierzchu, sensorem deszczu , i lusterkiem atermicznym a problem był zupełnie gdzieś indziej. 
- rafant4011
- Zafiromaniak
-
Krzysiek153
-
Krzysiek153
-
Rafoooo
Tak się składa że nawet jak tego nie napisałeś, to podejrzewałem właśnie ten czujnik, pewnie Rafant4011 też... gdyż pewien czas temu rozmawialiśmy na temat właśnie CJP (czujnik jakości powietrza) i spalonego bezpiecznika nr 17
... a powiedz mi kolego za co jeszcze jest odpowiedzialny ten bezpiecznik? Tzn. co jeszcze nie działało w samochodzie?
- rafant4011
- Zafiromaniak
-
Rafoooo