[B] - Rafoooo - 2.0 Turbo, Sport 200KM, 2006 Lpg BRC
-
Rafoooo
-
Rafoooo
Gościu się troszkę zapędził przy wrzuceniu wstecznego, nie zważając co się dzieje za nim. Poprostu we mnie wjechał... szkód aż takich nie narobił... ale wycena rzeczoznawcy na 1536zł mnie nie satysfakcjonowała
... będzie rozliczane bezgotówkowo. Na serwisie powiedzieli że do wymiany zderzak, krata wlotu powietrza górna i dolna, pas przedni, zbiorniczek spryskiwaczy, jakieś plastikowe elementy przykrecane do pasa... oraz malowanie maski
No i gitarra
No i gitarra
-
wampir11111
-
Rafoooo
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
No by tego klienta "chu.. strzelił nagły w pogodny dzień"...
Dbaj tu o swoją laleczkę a jakiś frajer zapnie wsteczny i na pełnej piź... wali do tyłu na pewniaka.
Dosłownie trzeba mieć oczy dookoła głowy.
Co do ubezpieczalni to ostatnio przerabiałem ten temat i powiem Wam że kombinują na maxa żeby wypłacić jak najmniej. Ale trzeba postawić na swoim i nie odpuszczać
Dobry krok z odstawieniem auta do ASO. Zrobią to co mają zrobić, skasują jak za zborze i będziesz zadowolony bez zbędnych komplikacji.
Dbaj tu o swoją laleczkę a jakiś frajer zapnie wsteczny i na pełnej piź... wali do tyłu na pewniaka.
Dosłownie trzeba mieć oczy dookoła głowy.
Co do ubezpieczalni to ostatnio przerabiałem ten temat i powiem Wam że kombinują na maxa żeby wypłacić jak najmniej. Ale trzeba postawić na swoim i nie odpuszczać
Dobry krok z odstawieniem auta do ASO. Zrobią to co mają zrobić, skasują jak za zborze i będziesz zadowolony bez zbędnych komplikacji.
-
Rafoooo
Najpierw jak wycenił i powiedział ile ... to wybuchłem śmiechem
... powiedziałem że ja w takim razie dziękuję i samochodem zajmie się ASO. Szanowny Pan napisał to w dokumentach, że będę się rozliczać bezgotówkowo, wręczył papiery i pojechał. Na następny dzień dzwoni Pani z MTU z pytaniem czemu się nie zgodziłem? I zaczęła mi proponować ich serwisy, a raczej mechaników z którymi mają podpisane umowy (że zrobią to w kwocie z wyceny szkody) ... dodatkowo oferując mi auto zastępcze. Powiedziałem że nie dziękuję, nie skorzystam. Kolejne pytanie "dlaczego"? ... już mnie zaczęła wkurzać. Powiedziałem, że nikt mi nie będzie narzucać gdzie ja mam naprawiać swoje auto 
Ostatnio zmieniony 28 sie 2017, 23:05 przez Rafoooo, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
-
czarekcw
- Kocur
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: Opel Zafira B OPC
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Marcin, ja bym z tym uważał, ponieważ zapisy w Kodeksie Cywilnym (w części dotyczącej ubezpieczeń OC) mówią o tym, że w wypadku naprawy szkody koszt części i usług nie może odbiegać znacząco od średniej dla danego regionu. ASO jak wiadomo są najdroższe - ubezpieczyciel może odmówić wypłacenia takiej kwoty.Sumik pisze: Dobry krok z odstawieniem auta do ASO. Zrobią to co mają zrobić, skasują jak za zborze i będziesz zadowolony bez zbędnych komplikacji.
Chodzi bardziej o to, że ubezpieczyciele zaczęli podnosić ceny ubezpieczeń niby dlatego, aby zapobiec przypadkom takich wycen. Ceny oczywiście podnieśli, a z jakością likwidacji szkód ... no cóż - tej oczywiście nie podnieśli. Gdyby to państwo było normalne, to takimi praktykami natychmiast powinna zająć się prokuratura, UOKIK oraz KNF. Ale jak to zwykle w Polsce bywa - wszystkie instytucje udają, że nie ma problemu.KIT GTO pisze: pewnie że tak, ale potem nie płakać że ubezpieczenie tyle kosztuje, każdy kij ma dwa końce
Opel Zafira B OPC
Audi S4 Cabrio 3.0 V6