Zafira C 2015 Wawa
Moderator: Tunio999
Zafira C 2015 Wawa
Witam.
Pora na nową Zosię co powiecie o tej:
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-zafi ... 49b0a4fa8c
Pozdrawiam Michalina.
Pora na nową Zosię co powiecie o tej:
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-zafi ... 49b0a4fa8c
Pozdrawiam Michalina.
- PiotrWie
- Mieszkaniec
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira
- Model: Family
- Oznaczenie silnika: A18XEL
A ja bym stwierdził odwrotnie - mam nadzieję że to było demo w salonie. Bo jak nie to albo samochód jeździł 24 godziny na dobę i ma "w pamięci" dodatkowych kilka setek albo jest naprawiony po owinięciu wokół drzewa.
Oczywiście można też wierzyć w Św. Mikołaja, który kupił w 2015 roku samochód za ok 100 tyś, potrzymał w garażu i teraz sprzedaje za niecałe 60 tyś.
Oczywiście można też wierzyć w Św. Mikołaja, który kupił w 2015 roku samochód za ok 100 tyś, potrzymał w garażu i teraz sprzedaje za niecałe 60 tyś.
PiotrWie
cena netto więc realnie 73000PiotrWie pisze:A ja bym stwierdził odwrotnie - mam nadzieję że to było demo w salonie. Bo jak nie to albo samochód jeździł 24 godziny na dobę i ma "w pamięci" dodatkowych kilka setek albo jest naprawiony po owinięciu wokół drzewa.
- PiotrWie
- Mieszkaniec
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira
- Model: Family
- Oznaczenie silnika: A18XEL
I tak nie podejrzewam że ktoś sprzedaje bez powodu. Ale raczej jest to demo - żadna firma nie kupuje samochodu za 100tys ( a może i ponad - podstawowy Tourer z ręczna klimą kosztuje 80 tyś, dodając to wyposażenie swobodnie przekroczysz 100 tyś) by nim jeździć 5 tyś km rocznie.
Ostatnio zmieniony 14 lip 2017, 14:28 przez PiotrWie, łącznie zmieniany 1 raz.
PiotrWie
-
- Przeglądacz
- Imię: Łukasz
- Auto: zafira
- Model: tourer
- Oznaczenie silnika: Z16LET
- Kontakt:
Nikt też normalny nie kupuje auta po cenie katalogowej :-) realna cena transakcyjna to pewnie w okolicach 90 tys było. Ale też nikt normalny nie sprzedaje auta z tak mizernym przebiegiem więc wzmożona czujność wskazana.PiotrWie pisze:I tak nie podejrzewam że ktoś sprzedaje bez powodu. Ale raczej jest to demo - żadna firma nie kupuje samochodu za 100tys ( a może i ponad - podstawowy Tourer z ręczna klimą kosztuje 80 tyś, dodając to wyposażenie swobodnie przekroczysz 100 tyś) by nim jeździć 5 tyś km rocznie.
Ostatnio zmieniony 15 lip 2017, 08:31 przez ves, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Nowy link http://allegro.pl/show_item.php?item=69 ... 9979eeead5
Temat otwarty na prośbę forumowicza.
Temat otwarty na prośbę forumowicza.
-
- Świeżak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira C 1.4
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B14NET
Poprosiłem o ponowne otwarcie tematu - zainteresowałem się tą zafirą.
Widzę po dacie pierwszego posta że auto "sprzedaje" się od lipca. Aktualna cena to 55900 NETTO, czyli ok. 68 tys pełna FV,
Podsumowanie miłej rozmowy telefonicznej: auto bez historii szkodowej, wszystkie szyby oryginalne, sprzedający wyraził chęć sprawdzenia auta w dowolnym ASO Opla, auto jest juz zarejestrowane na polskie tablice.
Na co zwrócić uwagę, co sprawdzić aby się nie rozczarować, a może sobie darować ?
Wszelka pomoc mile widziana
Widzę po dacie pierwszego posta że auto "sprzedaje" się od lipca. Aktualna cena to 55900 NETTO, czyli ok. 68 tys pełna FV,
Podsumowanie miłej rozmowy telefonicznej: auto bez historii szkodowej, wszystkie szyby oryginalne, sprzedający wyraził chęć sprawdzenia auta w dowolnym ASO Opla, auto jest juz zarejestrowane na polskie tablice.
Na co zwrócić uwagę, co sprawdzić aby się nie rozczarować, a może sobie darować ?
Wszelka pomoc mile widziana