Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Wszystko jest właściwie tak jak było i ani nie traci mocy ani nie kopci - tylko ten wzrost temperatury i kontrolka. Zapaliła się pierwszy raz w niedzielę, ale jak rano dzisiaj jechałem to już się nie paliła i temperatura doszła do max 90 stopni.
Ten zbiorniczek składa się chyba jakby z 2 części. Ile powinno być w nim ?
Nie powinno to mieć wpływu. Odpal auto, przejedź spokojnie kilkanaście kilometrów, zatrzymaj się i zajrzyj czy wiatrak na chłodnicy się kręci. Jeśli w międzyczasie zapali się kontrolka, to tym bardzie zerknij na wiatrak.
Ostatnio zmieniony 09 cze 2010, 17:41 przez sQcha, łącznie zmieniany 1 raz.
Pasowało by to co sadzisz. Temperatura nie wzrasta powyżej 100 stopni.
Już umówiłem wizytę w warsztacie. Mam nadzieję, że to nie będzie nic poważnego
Niestety w drodze do mechanika (ok. 10 km) woda się zagotowała.
Mechanik mnie nastraszył, że może to być uszczelka pod głowicą. Wymontował termostat i okazało się, że to był powód całego zamieszania. Wróciłem do domu, ale już następna wizyta mnie czeka na wymianę termostatu i tarcz hamulcowych.
Objawy są bardzo dziwne.
Po dolaniu wody w zbiorniczku wypływa woda z obu wężyków. Wczoraj wracałem od mechanika i było wszystko idealnie. Dzisiaj pojechałem do pracy i było też dobrze. Powrót z pracy niestety już był z palącą się kontrolką oraz wzrostem temperatury.
Po około godzinie poszedłem do samochodu i podłączyłem kompa. Nie pokazało żadnego błędu, trzymałem silnik na około 2000 obrotów przez jakieś 10 minut, potem troche na wolnych obrotach i wszystko było dobrze. Temperatura urosła do w/g kompa 95 stopni i nic więcej - kontrolka też się nie zapaliła.
mam ten sam problem
tyle że już zdążyłem wymienić chłodnice na nówke uszczelniłem nagrzewnice wymieniłem czyjnik temperatury i objawy nie znikają
temperatura od tygodnia nie opada poniżej 95 st.C
wentylator chodzi
na kompie wychodzi
błąd czujnika
przepalony bezpiecznik wentylatora
????????
wentylator daje na 2 biegach bezpieczniki wszystkie dobre
auto nie kopci płyn czyściutki olej też a kontrolka dalej świeci
jedynie jak na zgaszonym silniku odręce zbiorniczek ponaciskam wąż łączący pompe wodna z chłodnica to problem znika przy zapaleniu i tak aż do pierwszego zgaszenia auta zgupieć juz idzie a co naj gorsze że mechanicy rozkładaja ręce