Moduł komfortu do Zafiry B
-
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z17DTJ
to myślę, że się da zrobićnynek80 pisze:Da radę zrobić automatyczne zamykanie szyb po zamknięciu aut tzn szyby mamy otwarte zamykamy auto pilotem szyby same się zamykają.
jak sam zauważyłeś - jest to nie legalne, więc nie planuję się tym zajmowaćnynek80 pisze:Druga sprawa zrobić możliwość ustawienia świateł dziennych w halogenach wiem nie legalne ale czemu nie.
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2017, 12:10 przez LWPM, łącznie zmieniany 1 raz.
- Irek_S.
- Bywalec
- Imię: Irek
- Auto: Zafira B 1.8
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Funkcja fajna i ciekawaLWPM pisze:nowa funkcja DPF Monitora:PS: to na razie tylko pokaz możliwości, wymaga oczywiście dokończenia, testowania itp... ogólnie: czasu wymaga i chętnych na taką funkcję
- zobacz wideo na Youtube
- możliwość sterowania każdym światełkiem wewnętrznym i zewnętrznym pojazdu
- wszystko w pełni konfigurowalne
- do 32 różnych animacji
- aktywacja/deaktywacja z pilota (1, 2, 3... a nawet 8 naciśnięć na pilocie ) lub z menu DPF Monitora
- z tego można już w prosty sposób wyprowadzić funkcje follow-me-home, coming/leaving home, itp
- na drodze zamiast podziękować tradycyjnie komuś awaryjnymi, możesz włączyć mu taką animację
Chcę sprawdzić, czy warto iść w tym kierunku, czy komuś się podoba ta funkcja.
Na filmiku kolejność światełek miała być nieco inna... no ale wyszło jak wyszło - to tylko test był
Widzę, że moduł cały czas się rozwija, pojawiają się nowe funkcje i możliwości. I to jest super
Jestem zainteresowany, odezwę się niebawem na PW.
LWPM pisze:to myślę, że się da zrobićnynek80 pisze:Da radę zrobić automatyczne zamykanie szyb po zamknięciu aut tzn szyby mamy otwarte zamykamy auto pilotem szyby same się zamykają.
I jakby jeszcze po zamknięciu lusterka się same składały a po otwarciu -rozkładały byłoby idealnie (oczywiście jeżeli ktoś ma opcję elektrycznie składanych lusterek)
Tymi patentami to i ja byłbym zainteresowany
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2017, 15:12 przez Deleted User 21664, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
myślałem o pozycji w menu modułu, ale można w zasadzie przypisać do tego jakiś przycisk radia (np przytrzymać MAIN przez ~3s). przycisk na kierownicy tez pewnie by się dało do tego przypisaćIrek_S. pisze:A jak taką np. animację świateł tylnych się włącza podczas jazdy? Przyciskiem na pilocie czy można do tego "przypisać" jakiś przycisk na kierownicy lub radiu?
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2017, 09:27 przez LWPM, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
Jak bym sam miał takie cudo... to bym trochę poeksperymentował, popróbował... a tak to ciężko będzieMakary pisze:I jakby jeszcze po zamknięciu lusterka się same składały a po otwarciu -rozkładały byłoby idealnie (oczywiście jeżeli ktoś ma opcję elektrycznie składanych lusterek)LWPM pisze:to myślę, że się da zrobićnynek80 pisze:Da radę zrobić automatyczne zamykanie szyb po zamknięciu aut tzn szyby mamy otwarte zamykamy auto pilotem szyby same się zamykają.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
W niektórych przypadkach lusterka same się składają po zamknięciu pojazdu lub podczas ryglowania, jeszcze tego nie kumam od czego to zależy.
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam