Nie działają światła w pozycji AUTO
-
krzys720
Nie działają światła w pozycji AUTO
Witam, od niedawna jestem właścicielem zafirki. Mam jednocześnie problem, bo nie działają mi światła w pozycji AUTO, a wcześniej działały. Czy ktoś wie co się stało?
-
Lorry
-
Szymon78
krzys720 pisze:Witam, od niedawna jestem właścicielem zafirki. Mam jednocześnie problem, bo nie działają mi światła w pozycji AUTO, a wcześniej działały. Czy ktoś wie co się stało?
a moze poprostu na dworze za jasno
Światła w pozycji AUTO zapalają sie tylko gdy jest odpowiedni poziom przejrzystości powietrza (zaciemniene).
-
Lorry
-
F-19
Zrób tak jak napisał Lorry. Ja zaprogramowałem Techem światła dzienne. Wyłącznik mam cały czas na auto i zapomniałem o ręcznym zapalaniu świateł. Po załączeniu silnika zapalają się mijania, pozycyjne i całe oświetlenie konsoli i jeżeli jest wystarczająco jasno czujnik wszystko gasi poza światłami mijania i zegarami (pozycyjne przód, tył, oświetlenie tablicy rejestracyjnej i całej konsoli środkowej jest wyłączone)
-
grze123
-
Szymon78
dokładnie tak.. przy ustawieniu świateł dziennych w pozycji 0 takze świeca sie swiatła.. Wyłączanie dział tylko przez wyjecie kluczyka ze stacyjki.
Program świateł dziennych mozna wyłaczyć samemu przekręcając pokrętło świateł na maxa w prawo i s powrotem na auto. By program wrócił trzeba juz uzyc fejsa
Program świateł dziennych mozna wyłaczyć samemu przekręcając pokrętło świateł na maxa w prawo i s powrotem na auto. By program wrócił trzeba juz uzyc fejsa
-
fiodork
u mnie wystarczy zrobić całą procedurę z przekręceniem pokrętła świateł jeszcze raz i ponownie aktywuje się opcja świateł dziennych. nie musiałem już używać fejsaSzymon78 pisze:Program świateł dziennych mozna wyłaczyć samemu przekręcając pokrętło świateł na maxa w prawo i s powrotem na auto. By program wrócił trzeba juz uzyc fejsa
-
DD
-
DD
-
norbert_p
-
stefek21
Witam zdażyło mi się kilka razy że nie zapaliły mi się światła przy odpaleniu samochodu mimo iż mam ustawione na auto wcześniej zawsze odpalały się teraz muszę zwracać uwagę a to i ewentualnie zmienić pokrętłem i ręcznie odpalić jaka tego może być przyczyna ? co tam może szwankować nie dzieje się tak za każdym razem ale się dzieje Pozdrawiam