[B] - Flora - 1.9 CDTI, 150KM, 2006r
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Wakacje zakończone. Zafira bujała się na Hel, do Poznania, Malborka i Torunia.
Żeby nie było za pięknie, tuż przed wyjazdem do Malborka silnik dostał czkawki. Okazało się, że nie wytrzymało złącze trzeciego wtryskiwacza. Pół godziny dłubania i styk jak nowy - chyba nawet poprawiły się korekty i spadło spalanie
Po drodze był też przegląd, na którym okazało się, że sworzeń wahacza nie nadaje się do dalszego użytku, więc został wymieniony.
Zdjęcie, które widać wyżej to efekt zaślepiania dziur w podsufitce. Miały się tam znaleźć podświetlane "okna", ale nie ma czasu na grzebactwo, a stara podsufitka przeszkadzała w garażu, więc zrobiłem niespodziankę żonie i połączyłem dwie podsufitki w jedną.
Żeby nie było za pięknie, tuż przed wyjazdem do Malborka silnik dostał czkawki. Okazało się, że nie wytrzymało złącze trzeciego wtryskiwacza. Pół godziny dłubania i styk jak nowy - chyba nawet poprawiły się korekty i spadło spalanie
Po drodze był też przegląd, na którym okazało się, że sworzeń wahacza nie nadaje się do dalszego użytku, więc został wymieniony.
Zdjęcie, które widać wyżej to efekt zaślepiania dziur w podsufitce. Miały się tam znaleźć podświetlane "okna", ale nie ma czasu na grzebactwo, a stara podsufitka przeszkadzała w garażu, więc zrobiłem niespodziankę żonie i połączyłem dwie podsufitki w jedną.
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Trafić jedną Zafirę to nie problem, a tu stoją w sumie trzy. Zdjęcie robione w biegu, więc wyszło rozmazane.Znamy tego szczęśliwca który się z Tobą spotkał
Jeszcze nie znam właścicieli, ale jeden z nich mieszka obok, a drugi odwozi małolaty do tej samej szkoły (jest to właśnie uliczka przy szkole), więc nie powinno być problemu.
i w centrum, na światłach :>Wojti pisze:ja Marcina auto spotykam często ale pod jego pracą he he
Ostatnio Zafira trochę szwankuje, co objawia się głośnym sykiem przy przyspieszaniu. Wstępnie zostało to zdiagnozowane jako zapchanie odmy przez co nadmiar powietrza ucieka pod korkiem wlewu oleju. Mocy ubyło, ale efekty akustyczne sporo nadrabiają