[A] - wamka18 - 2.0T OPC, 192KM, 2002r.
- misio
- Bywalec
- Imię: Michał
- Auto: Zafira 2.0 opc
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z20LET
No gieroj ciebie, za pierwszym razemwamka18 pisze:Teoria na C za pierwszym 70pkt. na 74pkt. praktyka na C i C+E za pierwszym i kwalifikacja zawodowa też za pierwszym i 0 błędów.
Kiedy zabijemy ostatnie zwierzę, złowimy ostatnią rybę, zetniemy ostatnie drzewo, zatrujemy ostatnią rzekę - zrozumiemy, że pieniędzy nie da się jeść.... howk !!!
- wamka18
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
- Model: ZA
- Kontakt:
Skrót z tygodnia. Wizyta u znajomego mechanika aby sprawdzić zbieżność, bo wiosną były wymieniane sworznie wahaczy i zawsze brakowało czasu na ustawienie zbieżności. Oczywiście jak to u niego zawsze nawał roboty to musiałem wszystko sam. Robota prosta na pozór, tylko jedna kontra na drążku nie chciała się dać popuścić bo się jej trochę przyrdzewiało . Nie obyło się bez grzania palnikiem. Minimalna korekta, teraz jedzie się jak po szynach
Przy okazji złożyliśmy koła. Ze względu na kolor kół nikt z pracowników nie chciał się podjąć składania to musiałem sam złożyć, ale za to sam szef je wyważył tak jak powinno być, odważniki przyklejone tylko w jednym miejscu.
A oto plan na weekend.
Przy okazji złożyliśmy koła. Ze względu na kolor kół nikt z pracowników nie chciał się podjąć składania to musiałem sam złożyć, ale za to sam szef je wyważył tak jak powinno być, odważniki przyklejone tylko w jednym miejscu.
A oto plan na weekend.
- wamka18
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
- Model: ZA
- Kontakt:
No to Zafira przygotowana na zimę, ale zacznę od początku. Po umyciu podwozia okazało się że jest parę punktów na których Ruda się zagnieździła. Jakiegoś dramatu nie ma tych punktów było może z 10, sam rudy nalot bez dziur.
Wyczyściłem te miejsca na tyle ile szło i potraktowałem je środkiem na rdzę. Po 24h wszystkie te miejsca się zrobiły fioletowe, czyli środek zadziałał.
A na koniec w ruch poszła konserwacja do podwozia i tłuszcz w profile zamknięte. Osłony po demontowane, jedyne to czego nie ruszałem to zbiorników.
Po skończeniu konserwacji założyłem koła zimowe. Po przejechaniu 70km stwierdzam że opony mają trochę lepszą przyczepność w stosunku do letnich i to w na prawdę duży deszcz . Jestem tylko jeszcze ciekaw jak zachowają się na śniegu, ale na to trzeba jeszcze poczeka.
A tak zachowuje się niewidzialna wycieraczka pół roku od nałożenia. Padało bardzo mocno, ale na spokojnie można jeździć bez wycieraczek https://youtu.be/X1ul7URsTT8
Wyczyściłem te miejsca na tyle ile szło i potraktowałem je środkiem na rdzę. Po 24h wszystkie te miejsca się zrobiły fioletowe, czyli środek zadziałał.
A na koniec w ruch poszła konserwacja do podwozia i tłuszcz w profile zamknięte. Osłony po demontowane, jedyne to czego nie ruszałem to zbiorników.
Po skończeniu konserwacji założyłem koła zimowe. Po przejechaniu 70km stwierdzam że opony mają trochę lepszą przyczepność w stosunku do letnich i to w na prawdę duży deszcz . Jestem tylko jeszcze ciekaw jak zachowają się na śniegu, ale na to trzeba jeszcze poczeka.
A tak zachowuje się niewidzialna wycieraczka pół roku od nałożenia. Padało bardzo mocno, ale na spokojnie można jeździć bez wycieraczek https://youtu.be/X1ul7URsTT8
Ostatnio zmieniony 22 paź 2017, 22:10 przez wamka18, łącznie zmieniany 1 raz.