[A] - krzyhu - zafira 1.8 16v enjoy 125km 2003 rok
-
krzyhu
-
miodzik
-
miodzik
-
krzyhu
jakoś czasu nie miałem żeby tu zaglądać... auto odebrane jakiś czas temu. teraz szukam sondy lambda
http://allegro.pl/sonda-lambda-opel-vec ... 07628.html
ta chyba będzie dobra co wy na to??
http://allegro.pl/sonda-lambda-opel-vec ... 07628.html
ta chyba będzie dobra co wy na to??
-
krzyhu
Przyszła mi ta sonda z opex z Łodzi i nie wiem czy to jest to co powinno być.. na sondzie jest napisane 250x1330 japan i w miejscu gdzie nakłada sie klucz jest napis VDO332717C i po przeciwnej stronie jest napis 6E18 ktoś to kojarzy? Zakładać to czy odesłać?
EDIT
Kolory przewodów i wtyczka sie zgadza. Aha i na sondzie jest japan a na kartoniku continental plomba byla czyli usa.. wtf?
EDIT
Kolory przewodów i wtyczka sie zgadza. Aha i na sondzie jest japan a na kartoniku continental plomba byla czyli usa.. wtf?
Ostatnio zmieniony 09 sie 2017, 14:27 przez krzyhu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
krzyhu
-
krzyhu
Czeka mnie nie długo wymiana pierścionków i miałbym prośbę do was.. co będzie mi do tego potrzebne... tzn. Lista uszczelek i szczelniaczy ewentualnie jakich firm brać albo jakich się wystrzegać i czy będę potrzebował jakichś specjalistycznych kluczy ściągaczy itp no oprócz wszechobecnych kluczy typu torx..
-
wampir11111
Co do silnika 1,8 jakie narzędzia potrzebne to nie wiem ja Rozebrałem silnik 2.0 turbo podstawowymi narzędziami
Uszczelki i uszczelniacze Elring albo Reinz
Pierścienie MAHLE, Kolbenschmidt albo Goetze
Na pewno nowe śruby głowicy Elring albo Reinz
I śruby do korbowodów nowe.
Można pomyśleć nad wymianą panewek korbowodowych bo będą na wierzchu.
Kolega "Maćku" robił remont u siebie więc możesz zapytać
Uszczelki i uszczelniacze Elring albo Reinz
Pierścienie MAHLE, Kolbenschmidt albo Goetze
Na pewno nowe śruby głowicy Elring albo Reinz
I śruby do korbowodów nowe.
Można pomyśleć nad wymianą panewek korbowodowych bo będą na wierzchu.
Kolega "Maćku" robił remont u siebie więc możesz zapytać