[B] - czarekcw - 1.9 CDTI 150+ Cosmo 2006r
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
Dużo osób je poleca 
-
czarekcw
Żaden wynalazek 
http://www.auto-swiat.pl/eksploatacja/t ... iej/74x6jh
http://www.blyskotliwykierowca.pl/ring-xenon-ultima/
Zdjęcia będą przekłamywać więc na pewno nagram rejestratorem jazdy ten sam odcinek na jednych i na drugich żarówkach. W weekend za to się zabiorę.
http://www.auto-swiat.pl/eksploatacja/t ... iej/74x6jh
http://www.blyskotliwykierowca.pl/ring-xenon-ultima/
Zdjęcia będą przekłamywać więc na pewno nagram rejestratorem jazdy ten sam odcinek na jednych i na drugich żarówkach. W weekend za to się zabiorę.
-
czarekcw
Zapomniałem jak kijowo się żarówki wymienia- ileż poszło wiązanek to głowa mała. Tylko w jednej lampie wymieniłem komplet, w tygodniu po pracy zrobię kolejną lampę. No i ustawienie świateł na SKP bo bez tego nie robota.
Ale za to rdzę wyeliminowałem z progów oraz zamontowałem nakładki na pedały z Aliexpress. Jako, że jeszcze bajzel panuje w aucie to fotek nie robiłem ale niedługo przygotuję furę na zimę to będą zdjęcia
Ale za to rdzę wyeliminowałem z progów oraz zamontowałem nakładki na pedały z Aliexpress. Jako, że jeszcze bajzel panuje w aucie to fotek nie robiłem ale niedługo przygotuję furę na zimę to będą zdjęcia
-
czarekcw
Chwila czasu jest.
Ostatnio zamontowałem nakładki na pedały z ali oraz zmieniłem ledy- jednak są za mocne i trzeba będzie zmienić
Uploaded with fotem.pl
rafant4011 niech nie myśli, że tylko on ma ładowanie 14.5V
Uploaded with fotem.pl
A teraz co do żarówek- ogólnie jest dobrze tylko że poprzednie, które miałem (Tungsram +90%) zostały źle wyregulowane przez poprzednie SKP (o dziwo są 3 śruby regulacyjne w lampach a nie 2, nawet w książce "Sam naprawiam samochód" nie jest nic wspomnianego o trzeciej śrubie regulacyjnej), po zamontowaniu żarówek pojechałem do innego SKP i tam już ładnie ustawili (choć za nisko więc trzeba będzie o jeden obrót dać do góry).
Co do zdjęć- myślałem, że wideorejestrator G1WH będzie odpowiednim narzędziem do ukazania różnic między żarówkami ale się przeliczyłem.
Tak świeciły Tungsram +90%
Uploaded with fotem.pl
A tak Ring
Uploaded with fotem.pl
Przekłamanie jest bardzo istotne bo wg mojej oceny lepiej świecą Ringi, więcej widzę podczas deszczu wieczorem. Miałem też okazję przejechać się autem z zamontowanymi Osramami Cool Blue Hyper+ deszczową wieczorową porą- tragedia po prostu.
I na sam koniec- jak się Ringi przepalą to raczej wezmę coś normalnego. Albo coś typu "Long Life" lub żarówki typowo pod złą pogodę (Valeo Aqua Vision, Osram Allseason) bo irytuje mnie wymiana hehe.
Ostatnio zamontowałem nakładki na pedały z ali oraz zmieniłem ledy- jednak są za mocne i trzeba będzie zmienić
Uploaded with fotem.plrafant4011 niech nie myśli, że tylko on ma ładowanie 14.5V
Uploaded with fotem.plA teraz co do żarówek- ogólnie jest dobrze tylko że poprzednie, które miałem (Tungsram +90%) zostały źle wyregulowane przez poprzednie SKP (o dziwo są 3 śruby regulacyjne w lampach a nie 2, nawet w książce "Sam naprawiam samochód" nie jest nic wspomnianego o trzeciej śrubie regulacyjnej), po zamontowaniu żarówek pojechałem do innego SKP i tam już ładnie ustawili (choć za nisko więc trzeba będzie o jeden obrót dać do góry).
Co do zdjęć- myślałem, że wideorejestrator G1WH będzie odpowiednim narzędziem do ukazania różnic między żarówkami ale się przeliczyłem.
Tak świeciły Tungsram +90%
Uploaded with fotem.plA tak Ring
Uploaded with fotem.plPrzekłamanie jest bardzo istotne bo wg mojej oceny lepiej świecą Ringi, więcej widzę podczas deszczu wieczorem. Miałem też okazję przejechać się autem z zamontowanymi Osramami Cool Blue Hyper+ deszczową wieczorową porą- tragedia po prostu.
I na sam koniec- jak się Ringi przepalą to raczej wezmę coś normalnego. Albo coś typu "Long Life" lub żarówki typowo pod złą pogodę (Valeo Aqua Vision, Osram Allseason) bo irytuje mnie wymiana hehe.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT