Komunikaty usterek na wyświetlaczu zafira B
-
LWPM
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z17DTJ
potrzebujesz nowszego OP-COMa (np VAUX-COM 2014), ew wybierz 0x1402 - będzie działać, ale raczej wyświetlacza nie skonfigurujesz
Ostatnio zmieniony 09 paź 2017, 13:03 przez LWPM, łącznie zmieniany 1 raz.
-
celius
-
celius
-
celius
OK ogarnąłem temat. Aktywowałem komunikaty.
I od razu dwa błędy:
1) Komunikat Poziom płynu chłodniczego - sprawdzanie
2) Poziom płynu spryskiwaczy - sprawdzanie.
Pierwszy komunikat pewnie dlatego, ze ma lekko poniżej KALT na zimnym. Na ciepłym komunikat nie wystąpił. czytałem, ze nalać powyżej KALT i tak zrobię (tylko zakupię płyn
)
Co do spryskiwaczy to wydaje mi się, ze powinno być jeszcze dużo płynu. Czyżby nie było czujnika ??
I od razu dwa błędy:
1) Komunikat Poziom płynu chłodniczego - sprawdzanie
2) Poziom płynu spryskiwaczy - sprawdzanie.
Pierwszy komunikat pewnie dlatego, ze ma lekko poniżej KALT na zimnym. Na ciepłym komunikat nie wystąpił. czytałem, ze nalać powyżej KALT i tak zrobię (tylko zakupię płyn
Co do spryskiwaczy to wydaje mi się, ze powinno być jeszcze dużo płynu. Czyżby nie było czujnika ??
Ostatnio zmieniony 09 paź 2017, 16:12 przez celius, łącznie zmieniany 1 raz.
-
celius
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Jeżeli pytasz o czujnik poziomu płynu dla ZB:celius pisze:Panowie czy czujnik spryskiwaczy w VikiB, Zośi A i astry G był taki sam jak w Zośce B ??
90346055 12 38 401 CZUJNIK, ZBIORNIK, SPRYSKIWACZ SZYBY PRZEDNIEJ
https://allegro.pl/kategoria/motoryzacj ... t-1-5-1003
to występuje w: AstraH, ZafiraB, Calibra, Vectra A,B,C, AstraF, AstraG, ZafiraA, OnegaB, Signum
-
Trzaski1983
Witam, mam problem wszystkie żarówki z przodu działają a wyskakuje komunikat, będę wdzięczny za każde info
-
Mawerix
Sprawdziłeś wszystkie lampy czy tylko przednie 
Kiedyś pytałem o podobny problem ale moderator usuwał tematy z zapytaniem a miałem taką samą sytuację z komunikatem o przepalonym przeciwmgłowym przednim... chyba odłączenie akumulatora na kilka minut załatwiło sprawę,
Kiedyś pytałem o podobny problem ale moderator usuwał tematy z zapytaniem a miałem taką samą sytuację z komunikatem o przepalonym przeciwmgłowym przednim... chyba odłączenie akumulatora na kilka minut załatwiło sprawę,
-
harvard
- Mieszkaniec
- Imię: adam
- Auto: zafira b
- Model: za
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Witam
Wszedłem w ustawienia 'usterka kontrolki' było nie występuje, wybrałem występuje. Po chwili pojawił się na BIDzie komunikat poziom płynu spryskiwaczy (dzisiaj dolałem do pełna). Po ponownym wejściu w miejscu występuje pojawił się komunikat 'błędny' niżej foto

teraz gdy gra cd nie pojawia się wykonawca tylko cały czas w/w komunikat. Jak przełączę na BC pojawia się na chwilę zasięg a później powraca do tego komunikatu. Płynu mam na full i dziwne.
Wszedłem w ustawienia 'usterka kontrolki' było nie występuje, wybrałem występuje. Po chwili pojawił się na BIDzie komunikat poziom płynu spryskiwaczy (dzisiaj dolałem do pełna). Po ponownym wejściu w miejscu występuje pojawił się komunikat 'błędny' niżej foto

teraz gdy gra cd nie pojawia się wykonawca tylko cały czas w/w komunikat. Jak przełączę na BC pojawia się na chwilę zasięg a później powraca do tego komunikatu. Płynu mam na full i dziwne.