opony zimowe
Moderator: Sebu$
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
Od siebie mogę polecić Nokian wrD3
-
Skasowany użytkownik 24733
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
Taaakguzik_Darek pisze:Widzę, że wszyscy polecają Nokiany![]()
Dobrze sprawdzają się na mokrym i na śniegu?
-
Skasowany użytkownik 24733
-
kasilas
-
KrzywdaS
Ja wczoraj zakupiłem cztery HankookWinter i*cept RS2 W452 w rozmiarze 205/55R16 zobaczymy jak się sprawdzą na pierwszym śniegu.Z felgami strukturalnych w grafitowym kolorze wyglądają zajebiaszczo. :>
- janekW67
- Zafiromaniak
- Imię: Janek
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Na temat tych opon zobacz tutaj"kasilas pisze: 28 paź 2017, 15:27 Hm... A tak trochę BTW - co sądzicie o run flat? Warto takie coś stosować? Podobno ich wytrzymałość jest dużo większa i są bezpieczniejsze. Czy ktoś z Was miał okazję korzystać właśnie z opon typu runflat?
http://www.opony.com.pl/opony-porady-ek ... lat/?id=21
Oczywiście!
-
Fedorak
Uh la la...QRZOL pisze: 23 paź 2017, 14:18 Ja u siebie zakładam Nokian WR D4 205/55/16 zakupiłem za 900zł
DOT 4017 .
Z gory
-
Fedorak
A własnie - czy ktoś z Was ma lub miał KLEBERY Krisalp HP3? Polecono mi je jako pełnoprawną konkurencję
dla Nokianów WRD4. Faktycznie indeksy ekonomiki i hamowania na mokrym mają w zasadzie te same, ale co ciekawe
Klebery mają niższy od Nokianów poziom hałasu (68 do 69 dB)... Bieżnik też wygląda fajnie, nie wiem tylko jak
z żywotnością... Spodziewam się że tutaj może być łyso w miarę wcześnie...
Ktoś coś?
Ostatnio zmieniony 09 gru 2017, 00:41 przez Fedorak, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Fedorak
Ojć...QRZOL pisze: 09 gru 2017, 14:00 jeżeli by Cię interesowało mogę tryknac i spytać czy ma jeszcze te gumy
Aż z tak szybkiego marszu to nie...
Zimowe balony planuję w rezultacie nabyć w styczniu i stąd pytałem czy to może jakiś sklep...
No trudno, kto nie działa szybko ten nie pije szampana...
Docelowo też nie wiem czy jednak nie padnie na te Klebery HP3. Balem się o jakość ale mam Klebery w drugim aucie (Corsa B 1.2) i widzę że dają radę, a hulają już 7 sezon!
Niemniej dzięki za info!
-
Fedorak
Spoko...
Niemniej... Wpadło trochę siana i tym samym padło jednak na komplet Nokianów WRD4, wyczajone za 932 zł z przesyłką za free.
Dlaczego jednak nie Klebery HP3 które rozważałem? Niby tańsze o ok 40 zł na sztuce, niby indeksy te same (C B 69dB) ale... Coś mnie przekonało że jednak doświadczenie Nokiana w zimówkach ma tutaj większą siłę przebicia - robili pierwsze zimowe opony wypuszczane na rynek (1934, zimówki do ciężarówek a potem dla wojska). No i klasa premium (Nokian) a nie middle (Kleber), zapala lampkę w głowie że coś może być na rzeczy jeśli chodzi o żywotność...
Raz się żyje...