Makary pisze:Na tylnej klapie brak oznaczeń silnika oraz logo opla :>
Wspominałem o tym
Moderator: Tunio999
Makary pisze:Na tylnej klapie brak oznaczeń silnika oraz logo opla :>
No muszę przyznać, że powyższe zdanie jest dla mnie zagadką... Tzn. W5T powinno być częścią VINu? Nr jest krótszy o te 3 znaki? Usunięto oznaczenie silnika... z VINu? I jak to bezpośrednio się przekłada na tylną klapę? (Czy to po prostu kolejny wniosek?)mariusz131 pisze:W VINie brak oznaczenia W5T czyli usunięto oznaczenie silnika, wynika z tego że coś było z tylną klapą.
Myślisz o tym?:mariusz131 pisze:Jest natomiast podłokietnik a w rzeczywistości go nie ma , to daje do myślenia.
Przy siedzeniu kierowcy z boku widać tę część mechanizmu, która zamontowana jest w oparciu fotela, więc podłokietnik tam z pewnością był. Pewnie był uszkodzony i został przez poprzedniego właściciela zdemontowanykamsonowicz pisze: Myślisz o tym?:
DA7 = PODŁOKIETNIK PRZEDNIEGO SIEDZENIA,LEWEGO
Dzięki. A o czym może świadczyć takie usunięcie? Skoro też tak masz, to nie jest to chyba takie rzadko spotykane?mariusz131 pisze:W5T Usunięty emblemat rodzaju silnika
To jest kod z rozkodowanego VINu , jeśli występuje to znaczy że oznaczenie silnika na tylnej klapie zostało usunięte w fabryce. Mam tak u siebie.
Er, wylookałaś to na zdjęciach tej jakości? Hm, może to światło się tak ułożyło. Czy skóra, oprócz kierownicy, powinna się także znaleźć gdzie indziej (np. mieszek?), aby było to "kanoniczne"?gosiaczek_ki pisze:Kierownica wygląda na wymienioną. Dolna zaślepka wg. mnie ma inny odcień. Poza tym jest w skórze
Pierwotnie robiono to przy najbardziej "wypasionych" silnikach - żeby nie kłuć w oczy wysokimi wersjami. Tyle że tu jest podstawowa benzyna - może pierwszy właściciel chciał zrobić wrażenie że siedzi tam jakiś "potwór"kamsonowicz pisze:
Dzięki. A o czym może świadczyć takie usunięcie? Skoro też tak masz, to nie jest to chyba takie rzadko spotykane?
Nie wiem skąd on wziął taki wynalazek - w Zafirze B w 2014 były w ofercie poduszki czołowe kierowcy i pasażera, boczne kierowcy i pasażera oraz kurtyny. Zresztą gdzie by miały być montowane - w kanapie tylnej???kamsonowicz pisze:@PiotrWie - dzięki, zatem problem skreślam z listy.
Reasumując problem mamy taki, że najwyraźniej gdzieś zaginął podłokietnik. No i sprzedający mija się z prawdą oferując na stronie aukcji alufelgi, klimatyzację automatyczną i poduszki boczne tylne (choć nadal nie wiem, jak poznać ich brak właśnie).