Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
no tak, też tak myślę że jest jakieś zwarcie ale jakby ktoś miał schemat lub obrazki albo zdjęcia to bardzo by mi to ułatwiło robotę scalono
dziś po prześwietleniu wiązki stwierdzam że nie ma przebić nz żadnym kablu
po zamontowaniu wiązki okazuje się że napięcia już są we wtyczce lecz dalej silnik nie wchodzi na obr.powyżej 3000/min
obstawiam że przepływka padla
zanim kupie 2 poszukam kogoś na podmianke
Ostatnio zmieniony 25 paź 2017, 19:29 przez tomcioxl, łącznie zmieniany 1 raz.
dziś po wymianie przepływki okazuje się że nie ma już błędu he he ucieszyłem sie ALE:
zawsze jest jakieś ale
-dalej nie wchodzi na obroty !!!
- zastanawia mnie przepływ powietrza 14 Kg ?? na rozgrzanym silniku i chwilowe spalanie 1.2l/h na postoju
porady sugestie
aha przepływka "bremi" niby zajefajna, sprzedawca zapewniał że będzie chodzić git
Ostatnio zmieniony 27 paź 2017, 20:32 przez tomcioxl, łącznie zmieniany 1 raz.
odgrzeje kotleta
zafirka śmiga a okazało się że katalizator był zapchany
rozkręciłem dolot i drucikiem delikatnie przepchałem kata nie wykruszałem całego
dzięki all
Witam wszystkich. Mam uszkodzony przepływomierz i juz szukam nowego. Mam dwa nr napisane na nim: w pierwszym rzędzie108 03/16. W drugim juz właściwy nr lm1026.
Czy ten pierwszy nr 108 03/16 to nr serii i data produkcji?
Też u siebie założyłem zamiennik (pozorna oszczędność) i wytrzymał 2000km. Zakupiłem ori 5WK...... i nie ma problemu do dziś. Za wiele głosów jest za oryginałem i nie warto "zamiennikować". Też przeszedłem na ich stronę.
Witam. W moim przepływomierzu po odłączeniu wtyczki jest brak jakiejkolwiek reakcji silnika tzn. chodzi tak samo. Zakupiłem dziś na podmianę używkę oryginalną Siemensa i teraz moje pytanie : wystarczy podmienić czy potrzebna jakaś adaptacja? Jeśli ten na podmianę będzie sprawny to wtedy przy wypięciu wtyczki auto powinno zgasnąć/ nierówno pracować ....?
Zafira 1.8, LPG. Występował problem po rozruchu zimnego silnika. Dopóki nie złapał temperatury nie dało się ruszyć, gasł. Jak się zagrzał wszystko ok.
Wymieniłem przepływomierz na nowy Delphi, problemy ustąpiły, ale pojawiły się inne. Wzrosło spalanie, wcześniej na zbiorniku robiłem 350-360km, teraz ok. 280. Cały czas tankuje na jednej stacji. Oprócz tego zdarza się, że przy prędkości powyżej 140 km/h potrafi przełączyć się na benzynę. Centralka od LPG piszczy tak jakby nie było gazu. Ręczne przełączanie pomaga tylko na chwilę. Trzeba zgasić silnik, wyjąć na chwilę kluczyki że stacyjki, dopiero to pomaga.
Czy to zbieg okoliczności, czy może być to spowodowane wymianą przepływomierza na nowy? Może trzeba zrobić regulacje LPG?
hej, muszę wrócić na chwile do tematu - czy tylko Siemens jest producentem oryginalnych części do opala - jeśli chodzi o przepływomierza ?jest sporo innych firm, gdzie cena przepływomierzy są dużo wyższe
czy tylko Siemens jest producentem oryginalnych części do opala - jeśli chodzi o przepływomierza ?jest sporo innych firm, gdzie cena przepływomierzy są dużo wyższe
Ja wiem, że polski to trudny język ale jakieś minimum poprawności warto stosować i trzymać poziom bo tutaj trzeba się domyślać "co autor miał na myśli"... Tak orginalnie przepływomierz jest Siemensa, fakt tani nie jest. Z zamiennikami jednak zwykle są problemy albo z poprawnym działaniem albo z trwałością, ostatecznie po jakimś czasie i tak większość sięga po OEM....