[B] - krzysiek44n Moja Zafira B OPC Arden Blue
- szymonOPC
- Bywalec
- Imię: Szymon
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: LEH
Witam na forum Przepiękna z tym wyposażeniem a kolor to zawsze mnie będzie zachwycał. A nie dawno temu jeszcze rozmawialiśmy na moim temacie że jest tylko jedna arden i to jeszcze nie ujawniona a tu proszę poleciały te Ardeny jeden za drugim - i o to chodzi
Wyposażenie super mi brakuje PDC Gratuluję zakupu i życzę bezawaryjności i frajdy z jazdy
Wyposażenie super mi brakuje PDC Gratuluję zakupu i życzę bezawaryjności i frajdy z jazdy
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Wyposazenie dosc grube. Fajnie ze klubowicze kupuja wypasione topowe wersje. Jak przegladam niektore ogloszenia na necie i widze te golasy w wersji OPC to nie chce mi sie wierzyc ze Opel cos takiego wyprodukowal...
Gratuluje koloru i zachecam do modzenia bo po kilku zabiegach i programie auto jest nie do poznania zapier.... jak maly samolocik
Gratuluje koloru i zachecam do modzenia bo po kilku zabiegach i programie auto jest nie do poznania zapier.... jak maly samolocik
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- krzysiek44n
- Debiutant
- Imię: Krzysztof
- Auto: Opel Zafira B OPC
Czasami dziwne zestawienie wyposażenia ale pewnie takie sobie życzył pierwszy przyszły właściciel.Co oświetlenia LEDryba1 pisze:jakie zrobiłeś?krzysiek44n pisze:podświetlenie LED środek,
wyposażenie podobne jak u mnie.Nie mam podgrzewanych siedzień i navi.Ale mam czujnik ciśnienia w oponach i START/STOP
nie za mało ?krzysiek44n pisze:stage 1
wymiana oświetlenia podsufitki
przód -zimny biały W5W CAN BUSszt.2
- zimny biały 42mm rurka C10W CAN BUS szt.1 (w schowku pasażera przód taka sama)
środek-zimny biały W5W CAN BUS szt.2
tył - zimny biały W5W CAN BUS szt.2
podświetlenie tablicy tył aukcja allegro 5085995253
pozycje przód W5W LED 6x5630SMD
proponuję kupić lepsze.Co do programu spokojnie zobaczymy he he Na razie zadbana seria.
Przygotowania do sezonu zimowego nowe opony zimowe 225/45/17 91H YOKOHAMA.Indeks prędkości do 210 km/h ale na zimę więcej nie potrzeba.
felgi 17 alu. od Opla Astry Coupe Turbo(Bertone)
Zdjęcia całości po montażu
DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA OPINIE I POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony 23 paź 2017, 16:19 przez krzysiek44n, łącznie zmieniany 3 razy.
krzysiek44n
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
Co znaczy program "zadbana seria" ?
Zimne LEDy wg mnie daja dosc dobry efekt we wnetrzu. Ja u siebie zamontowalem i jak zaswiecilem w nocy to bylem w szoku.
Zimne LEDy wg mnie daja dosc dobry efekt we wnetrzu. Ja u siebie zamontowalem i jak zaswiecilem w nocy to bylem w szoku.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2017, 18:59 przez Sumik, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzysiek44n
- Debiutant
Źle napisałem.Obecnie chcę utrzymać samochód zadbane i w oryginale nie licząc drobnych zmian.W przyszłym roku planuję program na Stage 1.Co dalej muszę przemyśleć temat.Sumik pisze:Co znaczy program "zadbana seria" ?
[url=http://www.fotem.pl/data/mini/min_174b3743e8d73fbadbb3f2500fe11f.jpg]Obrazek[/URL]
Ostatnio zmieniony 24 paź 2017, 11:23 przez krzysiek44n, łącznie zmieniany 1 raz.
krzysiek44n
- krzysiek44n
- Debiutant
Myślę że 270 KM powinno być na samym programie. Jeśli się mylę proszę mnie poprawić. Oczywiście wcześniej sprawdzenie auta na hamowni. Będzie wiadomo jak silnik i turbo. Cewka już jest nowa,świece irydowe NGK też. Wymienię przepływomierz,sondę lambda profilaktycznie. Cały dolot plus IC, jak co już mam z UK. Resztę zobaczymy co trzeba będzie wymienić.Sumik pisze:Co rozumiesz przez Stage 1 w z20leh ?
Wymiany/naprawy
-lampka schowka(stara obudowa lampki przepaliła się od żarówki)
-wąż płynu przy termostacie
-rurka odmy
-pod kolor Zafiry nakrętki wentyli do felg 19 na przyszły sezon.
Ostatnio zmieniony 26 paź 2017, 00:49 przez krzysiek44n, łącznie zmieniany 3 razy.
krzysiek44n
- krzysiek44n
- Debiutant