Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
u mnie też parują szyby
jedno jest pewne klima nie działa !
ale może by tak sprawdzić tą klapke co to ten obieg zamyka ?
podpowie ktos gdzie jej szukac ?
klapka jest półokrągła sterowana silniczkiem przez dźwignię, najczęściej psuje się silniczek w taki sposób ,że odklejają się magnesy od obudowy i wirnik się blokuje.
Ciekawostka jakiej się dzisiaj dowiedziałem w kwestii parowania szyb.
Otóż za wietrzenie samochodu odpowiadają otwory w karoserii ukryte za tylnym zderzakiem. Niestety czasem nie spełniają swojej roli jeśli "schowki" znajdujące się w boczkach bagażnika są zapchane różnymi klamotami. Ogranicza to cyrkulację powietrza i powoduje większe parowanie. Fachowiec od szyb stwierdził również, że ople niestety tak mają, że parować będą bo są dość dobrze uszczelnione.. z wyjątkiem mojego
kinio81 pisze: 24 mar 2018, 18:18
tez mam ten problem po wymianie filtru kabinowego szyby parują ale wciskam przycisk cyrkulacji powietrza i problem znika
Kolego nie kumam jaki przycisk cyrkulacji. Chodzi ci o obieg otwarty i zamknięty ?
Ostatnio zmieniony 26 mar 2018, 21:03 przez Kowal1981, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja zawsze włączam klimę i nawiew na szyby ten pierwszy przycisk na panelu po prawej stronie. Wydaje mi się że wtedy najmniej parują szyby, a obieg zamknięty to latem jak chcę schłodzić kabinę tak to rozumiałem hmm.
Mialem taki problem w ZA wiec moze tu jest podobnie. Problemem byl silniczek od klapy obiegu zamknietego. Magnesy sie przesuwaja wzgledem obudowy. U mnie objaw byl taki ze jak zalaczalem obieg zamkniety to tak naprawde byl otwarty i odwrotnie. A jak sie dmucha tylko na szyby to obieg zamkniety jest nieaktywny wiec tak naprawde jest pernametnie wlaczony
Magnesy trzeba obrocic podajrze o 90 stopni i ja je wkleilem klejem. Nie pamietam dokladnie jak to wygladało ale naprawa za darmo tylko trzeba bylo sie troche nagimnastykowac.