Problem ze wspomaganiem kierownicy
Moderator: Sebu$
wspomaganie
Ciężko kręcić kierownicą , czy to może pompa wspomagania?zafira 2.0D 1999r.
Podczas ruchu kierownicą, wspomaganie głośniej mruczy, po prostu słychać. Czy coś można z tym zrobić? Zauważyłem że miarka nie sięga płynu i dolałem do pełna i nadal problem jest ten sam. Nadal słychac głośne mruczenie ale kieruje się lekko.
Ostatnio zmieniony 24 cze 2010, 09:27 przez JAN, łącznie zmieniany 2 razy.
- timi68
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Volvo S60 D5 AWD 215/440
- Model: II
- Oznaczenie silnika: D5-2.4
Takie są oznaki słabej pompy, podobne odgłosy wydaje pompa przy pełnym skręcie.giant19s pisze:Słyszałem że gdy wspomaganie zaczyna mruczeć to znak że pompa od wspomagania domaga się wymiany.
Witam kolegów.
Jak w temacie.
Rano jest zawsze. Potem czysta loteria. Raz jest, raz nie ma .
Byłbym wdzięczny za jakieś sugestie.
Jak w temacie.
Rano jest zawsze. Potem czysta loteria. Raz jest, raz nie ma .
Byłbym wdzięczny za jakieś sugestie.
Dzięki Panowie za sugestie.
tEREk VIN auta to:W0L0TGF7512030448 i z góry dzięki za informacje.
Denerwuje mnie, że wszyscy "fachowcy" nawet nie spojrzawszy pod maskę twierdzą, że trzeba wymienić pompę . Była wymieniana 1,5 roku temu, i dziwi mnie ponowna awaria.
Nie orientujecie się jak wygląda podłączenie tej pompy w aucie (jakieś przekaźniki itp.).
Jeżeli ma ktoś schematy elektryczne do zafiry 18XE z 2000 roku, to prosiłbym o przesłanie lub info skąd można je pobrać.
Jak sprawdzić czy ładowanie jest ok.
tEREk VIN auta to:W0L0TGF7512030448 i z góry dzięki za informacje.
Denerwuje mnie, że wszyscy "fachowcy" nawet nie spojrzawszy pod maskę twierdzą, że trzeba wymienić pompę . Była wymieniana 1,5 roku temu, i dziwi mnie ponowna awaria.
Nie orientujecie się jak wygląda podłączenie tej pompy w aucie (jakieś przekaźniki itp.).
Jeżeli ma ktoś schematy elektryczne do zafiry 18XE z 2000 roku, to prosiłbym o przesłanie lub info skąd można je pobrać.
Jak sprawdzić czy ładowanie jest ok.