Wykaz żarówek do Zafiry Tourer
Moderator: Sebu$
- ASPDAREK
- Świeżak
- Imię: DAREK
- Auto: Opel Zafira C 2.0 CDTI
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DTL
Prośba o pomoc w zidentyfikowaniu żarówki w Zafira C tourer rok 2013, światła słabo świecą nie są to chyba xenony tylko halogeny, gniazdo podobne jak HIR, po szukaniu na forum dowiedziałem się że może to być HB3, dla znawców może być ułatwieniem zamieszczona fotka, czy słabe świecenie może być spowodowane długotrwałym użytkowaniem tych żarówek samochód kupiłem tydzień temu i nie znam historii czy były wymieniane. Dziękuje z góry za pomoc. Jak by to miało pomóc to podaje VIN W0LPD9EL3E2025799
Ostatnio zmieniony 05 lis 2017, 11:01 przez ASPDAREK, łącznie zmieniany 1 raz.
- ASPDAREK
- Świeżak
- Imię: DAREK
- Auto: Opel Zafira C 2.0 CDTI
- Oznaczenie silnika: A20DTL
Dzięki serdeczne czy warto kupić coś lepszego z HB3 czy pozostać w standardowych?
Ostatnio zmieniony 05 lis 2017, 12:04 przez ASPDAREK, łącznie zmieniany 1 raz.
- fotograf
- Debiutant
- Imię: Daniel
- Auto: Zafira Tourer
- Oznaczenie silnika: Z20D
Wiem że to może nie miejsce bo temat bardziej modyfikacyjno-zastepczy. Czy ktoś kupił już HIR2 w wersji LED i mu działają bez błędów i czy w ogóle działają. Napiszcie bo nie ukrywam cały samochód w ledach a światła mijania na żarówkach
- marcin.tarnow007
- Imię: Marcin
- Auto: Opel Zafira tourer 2.0Cdti Cosmo
- Oznaczenie silnika: A20DT
Żarówki cofania W16W ja wymieniłem na takie cudo świecą jasno i nie wywalają błędów. https://allegro.pl/oferta/w16w-30-smd-z ... 8609182664
-
- Przeglądacz
- Imię: Marek
- Auto: Zafira1.4T(140) Cosmo opc
- Oznaczenie silnika: C14net
Witajcie. Proszę o informację czy wymienialiście żarówki w16w ( wsteczny) na mocniejsze lub ledowe
( cree cob ) z canbus i czy udało sie bez oznak niekompatybilności ze strony komputera .
Chciałbym to zrobić bo cofka na kamerce bez mocnego oświetlenia jest mocno ryzykowna i stresująca
jeśli zmieniliście to chętnie dowiem się na co.
( cree cob ) z canbus i czy udało sie bez oznak niekompatybilności ze strony komputera .
Chciałbym to zrobić bo cofka na kamerce bez mocnego oświetlenia jest mocno ryzykowna i stresująca
jeśli zmieniliście to chętnie dowiem się na co.
Czasem chętnie wrócił bym do corsy 1.0