Szyba..:(

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
firek
Zafiromaniak
Imię: Mirek
Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
Model: ZA
Oznaczenie silnika: X18XE1
Szyba..:(

#1 Post autor: firek »

Małe pytanko w sprawie tytułowej oczywiście przedniej- jak na nieszczęście pękła sobie i to czywiście od krawędzi, więc nie do naprawy.. :(
Koledzy ile płaciliście za wymianę, no i maly ranking zakładac solar czy zwykłą????

Sylwek

#2 Post autor: Sylwek »

Przerabiałem ten temat 2-krotnie w zeszłym roku na przełomie maja i czerwca.
koszt w Warszawie na Łodygowej w auto glass jan wyniósł ok550 - 600 złotych.
dostałem zwykłą szybę z przyciemnianym paskiem na górze.
założyłi w ciągu 3 godzin.

Woytas

#3 Post autor: Woytas »

kolega w ZA wczoraj wymienił w warszawie na Pilkingtona 400 zeta z wymianą 2h (zwykła), dla zainteresowanych, warsztat droga W-wa-Poznań w Morach kawałek za salonem Renault (jadąc od Warszawy po lewej stronie)
Ostatnio zmieniony 15 cze 2010, 19:20 przez Woytas, łącznie zmieniany 1 raz.

darkp1

#4 Post autor: darkp1 »

Czemu nie atermiczne?

Woytas

#5 Post autor: Woytas »

darkp1 pisze:Czemu nie atermiczne?
Jeżeli pytasz mnie, to nie wiem czemu, podejrzewam, że chodziło mu o cenę. Ja osobiście bym dołożył parę groszy na atermiczną- ale tak jak pisałem nie moja Zocha :P

Awatar użytkownika
rzadki
Zafiromaniak
Model:

#6 Post autor: rzadki »

z drugiej strony jest to też ryzyko, bo zapłacisz 600 za atermiczną a drugiego dnia znów kamień i po szybie :P choć przyznam że i ja jeżdżę z atermiczną szybą :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę, aż ciężko czasami ich wyprzedzić. ;)
Obrazek

firek
Zafiromaniak
Imię: Mirek
Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
Model: ZA
Oznaczenie silnika: X18XE1
#7 Post autor: firek »

Byłem dziś w Hanesco w Lublinie i nie jestem aż tak zdziwiony dlaczego koledzy nie zakładaja atermicznej, cena około(na zamówienie) 1100 z montażem, podczas gdy zwykła Pilkington z paskiem około 550
rzadki, gdzie dorwałeś atermę za 600???

Woytas

#8 Post autor: Woytas »

Właśnie dzwoniłem tak dla potomności do tego serwisu co podałem powyżej i atermiczna tam z montażem do ZA 700 - 750 w zależności co tam się dzieje, ile czyszczenia itd, także jak tu taka cena to i Ty taniej znajdziesz.

http://www.aga-pol.pl/

Awatar użytkownika
rzadki
Zafiromaniak
Model:

#9 Post autor: rzadki »

firek pisze:rzadki, gdzie dorwałeś atermę za 600???
no tak, nie napisałem tylko że płaciłem za nią 2 lata temu :P ale było to w oddziale firmy Pilkington (zresztą taki nadruk na szybie także) ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę, aż ciężko czasami ich wyprzedzić. ;)
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”