Z powodu choroby dzieci i żony

kolejne mody nie zostaną zaprezentowane na żywo na spocie w Warszawie, więc zrobię to wirtualnie:
1. Przed kilkoma dniami dotarła kolejna paczka z Chin, jedna z naklejek ma trafić na dół kierownicy a nakrętki na wentyle na specjalne okazje.
2. Kiedyś jeden z forumowiczów zarzucił mi że zniszczyłem osłonę termiczna na kolektor

, więc kupiłem drugą, którą
trzeba było wyczyścić i pomalować, zrobić otwór pod sondę od EGT.
3. Został także zmodyfikowany tłumik w celu skasowania napięć, bo robił się straszny rezonans. Wpadło dodatkowe złącze elastyczne na środkowym tłumiku i nowe uszczelki 2.5" na łączeniach pierwszego z środkowym oraz środkowego z ostatnim. Dalej poszukuje jakiegoś tłumika na końcowy bo ten co jest teraz z Peśli nie daje się do pełnego przelotu. Może będzie to jakiś tłumik komorowy używany zamontowany w innym modelu Opla.
4. Z racji tego że jednak będę montował 3 dodatkowe zegary : boost, egt, temperaturę oleju a nie jak zakładałem na początku tylko boost i egt, wpadł słupek od Krzyśka(dla niego

za profesjonalną robotę). Słupek na dwa zegary, który zrobiłem sam idzie na sprzedaż z zegarami boost i temperatura oleju lub z egt cyfrowym zamiast temperatury oleju.
5. Powoli kończył się już hamulce z przodu, miałem pojeździć do wiosny na nich bo klocki jeszcze ok, ale wkurzało mnie trzęsienie przy hamowaniu i przy prędkościach oscylujących koło 120km/h. Dlatego na pokład wpadły cały zestaw Zimmermanna. Dla porównania zdjęcia nowych tarcz i starych.
6. Przed zimą wyczyściłem i poprawiłem zabezpieczenie podwozia gdzie było to wymagane oraz zabezpieczyłem wszystkie profile zamknięte. Aby nie jeździć z takimi pierdołami do blacharza/lakiernika z rodziny, kupiłem sobie pistolet do nakładania baranka i teraz będę mógł zrobić to sobie sam.
Ale żeby nie było tak kolorowo rozwaliłem kostkę od cewki zapłonowej i już całkiem zapięcie się rozleciało i trzeba było spiąć trytkami.
Czekam na kolejne przesyłki od Chińczyków i kolejne mody nie wykluczone. Na pewno wpadnie zegar od temperatury oleju z tej samej serii co egt i boost.
CDN.