VDO CDR 500
Moderator: Sebu$
-
Chrees
VDO CDR 500
Panowie, potrzebuję szybkiej pomocy.
Mam radio VDO CDR 500. Kupiłem transmiter, ustawiam częstotliwość, a radio automatycznie jej nie wyszukuje. Wg. Instrukcji trzeba raz wcisnąć strzałki, by się zmieniła o 100 kHz. A u mnie przełącza się między zapamiętanymi stacjami.
Coś źle robię? Jak ustawić ręcznie częstotliwość?
Nie mam jak wyszukać na forum, więc z góry proszę o ewentualne podpięcie pod właściwy temat.
Mam radio VDO CDR 500. Kupiłem transmiter, ustawiam częstotliwość, a radio automatycznie jej nie wyszukuje. Wg. Instrukcji trzeba raz wcisnąć strzałki, by się zmieniła o 100 kHz. A u mnie przełącza się między zapamiętanymi stacjami.
Coś źle robię? Jak ustawić ręcznie częstotliwość?
Nie mam jak wyszukać na forum, więc z góry proszę o ewentualne podpięcie pod właściwy temat.
-
Oficer
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
otwierasz przeglądarkę wujka Google
wpisujesz "VDO CDR 500 INSTRUKCJA"
otwiera Ci się 35600 wyników znalezionych w 0,56 s i pobierasz instrukcję obsługi
jak byś wolał jeszcze szybciej to masz tu link
instrukcja obsługi
....
wpisujesz "VDO CDR 500 INSTRUKCJA"
otwiera Ci się 35600 wyników znalezionych w 0,56 s i pobierasz instrukcję obsługi
jak byś wolał jeszcze szybciej to masz tu link
instrukcja obsługi
....
-
Chrees
Sebulku nasz kochany,
Zaglądnąłem do instrukcji, gdzie, jak pisałem w pierwszym poście, u mnie nie działa to tak, jak jest w instrukcji. Jak wciskam strzałkę, to zamiast zmieniać częstotliwość o 100 kHz przeskakuje do następnej zaprogramowanej stacji. A automatyczne wyszukiwanie nie odnajduje częstotliwości z transmitera.
Podejrzewam, że dlatego, że nie ma RDS. D
Dlatego się pytam o ręczne ustawianie częstotliwości.
Zaglądnąłem do instrukcji, gdzie, jak pisałem w pierwszym poście, u mnie nie działa to tak, jak jest w instrukcji. Jak wciskam strzałkę, to zamiast zmieniać częstotliwość o 100 kHz przeskakuje do następnej zaprogramowanej stacji. A automatyczne wyszukiwanie nie odnajduje częstotliwości z transmitera.
Podejrzewam, że dlatego, że nie ma RDS. D
Dlatego się pytam o ręczne ustawianie częstotliwości.
- Sebu$
- -#Administrator
...Chrees pisze:Sebulku nasz kochany,
Krzysiu, RDS nie ma nic wspólnego z ręcznym lub automatycznym wyszukiwaniem starcji radiowych !Chrees pisze:Podejrzewam, że dlatego, że nie ma RDS.
To system wspomagający wyszukiwanie po profilu lub nazwie.
RDS - Radio Data System ( kiedyś w Dojczlandi SDK - Specjal Deutch Komunikate)
Jeżeli Ci nie działa ręczne ustwianie to masz problem w radioodbiorniku raczejChrees pisze:Dlatego się pytam o ręczne ustawianie częstotliwości.
Bo normalnie ustawiasz częstotliwośc na 108 MHz w transmiterze i nie powinno być problemu ze złapaniem stacji.
-
Piotr7704
-
Chrees
-
Polaris
- michanio91
- Mieszkaniec
- Imię: Michał
- Auto: Opel Zafira A OPC
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Sebu$
- -#Administrator
tak,michanio91 pisze:4 gwoździe dają radę ?
tylko może ciężko wychodzić, więc się na to przygotuj
każdy transmiter FM kaleczy jakośćmichanio91 pisze:Transmitery strasznie niszczą jakoś audio, ja bym tego nie polecił. Chyba że z wyższej półki.
pasmo przenoszenia max do 15 kHz
-
Chrees
Też nie do końca: żeby radio podczas strojenia znalazło wszystkie nadajniki, trzeba wyłączyć RDS oraz TP. Gdy już ustawię częstotliwość transmitera i wcisnę któryś z tych przycisków, radio zaczyna szukać nowych stacji.Polaris pisze:Na radiu masz taki klawisz z napisem RDS naciśnij go tak aby na wyśwetlaczu zniknął ten napis i wciśnij i przytrzymaj strzałkę regulacji częstotliwości tak aby ustawić właściwą częstotliwość na radiu i wstroić go do transmitera.
michanio91 pisze:Transmitery strasznie niszczą jakoś audio, ja bym tego nie polecił. Chyba że z wyższej półki.
Zdaję sobie sprawę, że tak jest. Ale jest to jakiś kompromis, bo nie chcę ruszać tego radia, które mam w montowane.Sebu$ pisze:każdy transmiter FM kaleczy jakość
pasmo przenoszenia max do 15 kHz
Zakupiłem Riodmi 3s, ma dość dobre recenzje i pewnie - jakość mogłaby być lepsza, ale ...
Ostatnio zmieniony 10 lis 2017, 10:50 przez Chrees, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Skasowany użytkownik 24733
Daj proszę znać czy warto kupić ten sprzęt (jak już uda Ci się uruchomić). Sam zastanawiam się nad zakupem tego Xiaomi.Chrees pisze: Zakupiłem Riodmi 2, ma dość dobre recenzje i pewnie - jakość mogłaby być lepsza, ale ...
Ostatnio zmieniony 10 lis 2017, 09:35 przez Skasowany użytkownik 24733, łącznie zmieniany 3 razy.
-
Chrees
Powiem tak: Transmiter sam dobry, podoba mi się, że obsługuje się go za pomocą telefonu. Jeśli chodzi o muzykę daje radę, choć cudów nie można oczekiwać. Audiobooki są słyszalne, ale pojawiają się wyraźne zakłócenia. Rozmów nie testowałem, bo wychodzę z założenia, że do tego się nie nadaje.
W porównaniu do tańszych? Nie wiem, nie miałem styczności, więc nie porównam.
W porównaniu do tańszych? Nie wiem, nie miałem styczności, więc nie porównam.
-
Morfi_pl
-
Polaris