Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Flora pisze:Jeżeli gaśnie po odpaleniu silnika oznacza to, że masz zapamiętany jakiś błąd. Aby zlikwidować pojawianie się kontrolki musisz wykasować błędy. Jeżeli kontrolka nie gaśnie to błędy cały czas występują i są na tyle poważne, że sterownik pracuje w trybie ograniczającym moc.
no wlasnie nie gasnie, a tryb awaryjny sie nie wlacza. Nie ma ograniczenia mocy, ani zadnych innych objawow. Zapalila sie podczas ciezkiego startu silnika i tak sie juz swieci.
Podłącz się interfejsem lub chociaż wypedałuj błędy. Świecąca kontrolka oznacza, że błąd jest cały czas aktywny. Trzeba sprawdzić co to jest i wyeliminować przyczynę.
Witam jestem nowy na forum mam zafirę 1.7 cdti 125km pali się samochód z kluczykiem i takie oto kody błędów 68302 i 43507. Mam jescze pytanie o kasowanie tych błędów czy można to zrobić odłączając akumulator, jeśli tak to na jak długo
maxseba pisze:Witam jestem nowy na forum mam zafirę 1.7 cdti 125km pali się samochód z kluczykiem i takie oto kody błędów 68302 i 43507. Mam jescze pytanie o kasowanie tych błędów czy można to zrobić odłączając akumulator, jeśli tak to na jak długo
DTC P0683 00: Usterka działania obwodu komunikacji modułu sterującego świec żarowych
DTC P0683 3A: Zainstalowany nieprawidłowy element składowy obwodu komunikacji modułu sterującego świec żarowych
DTC P0683 71: Nieważne dane obwodu komunikacji modułu sterującego świec żarowych