Ryglowanie drzwi przyciskiem z konosli

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
druss0

Ryglowanie drzwi przyciskiem z konosli

#1 Post autor: druss0 »

Witam, czy istnieje możliwosc zaryglowania drzwi przyciskiem z konsoli tak aby pasazerowie nie mogli otworzyc drzwi od wewnątrz. Obecnie działa to trochę bez sensu przyciskiem z konsoli mogę zarygklować drzwi ale kto kolwiek naciśnie klamkę wszystkie drzwi się otwierają. Chciałbym aby to działało w takis sposób jak w innych autach jako zabezpieczenie przed otwarciem drzwi przez dzieci, czyli jak zablokuje drzwi to tylko ja mogę otworzyć. Czy można to jakosc zaprogramować lub w inny mechaniczny/elektroniczny sposób ustawić w zafirze?
Awatar użytkownika
Sebu$
-#Administrator
Imię: Sebastian
Auto: Yaponiec
Model: Inne
Oznaczenie silnika: Pb1.5

#2 Post autor: Sebu$ »

W tylnych drzwiach masz mechaniczne blokady otwarcia drzwi przez dzieci.
Jest to zupełnie wystarczające ;)
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu :evil:
Obrazek
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
:lol:
Mawerix

#3 Post autor: Mawerix »

druss0 pisze:Chciałbym aby to działało w takis sposób jak w innych autach jako zabezpieczenie przed otwarciem drzwi przez dzieci
To działa dokładnie tak jak w innych autach, w drzwiach tylnych masz czerwone pokrętło które należy przestawić i drzwi od wewnątrz drzwi się nie otworzą.

Zamysł z przyciskiem na konsoli był chyba taki żeby np. na światłach nikt nie wpakował Ci się do auta czy bagażnika :P
Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak
Imię: Janek
Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER

#4 Post autor: janekW67 »

ZB ma przycisk blokady drzwi na konsoli, bo nie ma przycisków w drzwiach.
Oczywiście!
Awatar użytkownika
Ostap
Zafiromaniak
Imię: Łukasz
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#5 Post autor: Ostap »

Też chciałbym aby to tak działało lecz niestety chyba się nie da. Jedyną opcją jest zaprogramowanie tego w dpf module z forum. Klikasz raz i zamyka, klikasz drugi rygluje, klikasz trzeci otwiera.
Obrazek

Chciałeś Panią?! Zapier.... na nią! :luz:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”