Witam Pany moje kochane ponownie

a wiec nie było mnie trochę...bo były testy i szukanie auta i mogę się już przyznać

zostałem posiadaczem Zafiry C

Przede wszystkim chciałbym podziękować Wam za pomoc w wyborze pojemności silnika bo wahałem się miedzy 1.8 a 1.4 T

ale po przejechaniu się 1.4 T stwierdziłem ze na potrzeby
moje i mojej zony w zupełności to wystarczy i nawet byłem zaskoczony ze ten silnik radzi sobie całkiem niezłe. Drugim czynnikiem do sprawdzenia była skrzynia i jej wybór pomiędzy do tej pory używanymi przeze mnie manuałami albo pójście w druga stronę i wybór automatu. Manual niczym nie zaskoczył poza tym ze ma 6 biegów a do tej pory wszystkie moje autka były 5-biegowe.
Ale jak wsiadłem do 1.4 T w automacie... Panowie zakochałem się od razu

jak pojechałem na jazdę próbna to czułem się jakbym płynął ludka a nie jechał samochodem i już nie chciałem z niego wychodzić

Jednak postawiłem na komfort i wygodę i nie zaluje kompletnie tego wyboru... auto zachowuje się naprawdę fajnie i jestem mile zaskoczony

obawiałem się ze będzie zamulone i wolne a tak naprawdę nie jest. Oczywiście możliwe ze ktoś z ciężką naga mógłby narzekac ale dla mnie jest naprawdę rewelacyjnie. Chciałbym się tylko od kolegów z automatem dowiedzieć czy jakos specjalnie trzeba o taka skrzynie dbać... O ile już widziałem jakiś wpis ze ktoś proponuje wymianę oleju w skrzyni przy 50 tys. km to czy jest cos jeszcze...Moja kobyłka ma przejechane około 40 tys. wiec jakby co wziąłbym się za to w przyszłym roku

Oczywiście żeby nie było są tez minusy tego zakupy a konkretnie Radio CD 400 + , auto było zakupione w salonie Vauxhalla (UK) 2014 rocznik. Na oficjalnej stronie salonu podano opcje "Bluetooth audio streaming" wiec dla mnie jasne było ze auto posiada bluetooth, oczywiście podczas rozmów w salonie padło tez pytanie o ta opcje i Pani zapewniła , ze ta opcja jest w radiu. Za auto zapłaciłem, odebrałem jadę do domu i szukam opcji bluetooth i nie ma... masakra jakaś... przewertowałem wszystkie opcje menu radia i samochodu i nie ma.... w tej kwestii czuje się trochę oszukany i zastanawiam się na złożeniem skargi do salonu w którym kupiłem auto jak i napisaniu do głównej siedziby Vauxhalla. Oczywiście nie jest to cos bez czego nie będę mógł żyć ale uważam ze jako opcja dodatkowa na pewno by się przydała

Nie mogę tez znaleźć w menu auta nic na temat ciśnienia opon a ktoś tu podawal ze od 2012 jest w każdym aucie ale nie wiem jak takie cos działa czy wyświetla się tylko gdy ciśnienie jest zbyt małe czy jak....W każdym bądź razie ogólnie jestem zadowolony z zakupu... auto mi się podoba, silnik daje rade czego się obawiałem, automatem jestem naprawdę podekscytowany, komfortem jazdy jest zaje...

do pełnego szczęścia brakuje mi cholernego bluetooth... ale zobaczę jak to się teraz potoczy jeśli wyśle do nich pismo ze czuje się oszukany

Sorry chłopaki za tak długi tekst...życzę miłego weekendu

wielkie pozdro i do usłyszenia