[A]-Megalon- Zafira 1,6 16v 2005
-
megalon
Nic nie pisałem bo nie było o czym. W sobotę klimatyzacja nabita i odgrzybiona. Przez dwa lata zużylem tylko 15% czynnika chlodzacego.
A dzisiaj zmieniłem świece zapłonowe. Przejechane miały na pewno 30tys.km.-odkąd posiadam auto.
Mechanik powiedzial że cewka zaplonowa może być do wymiany. Zobaczę czy wymiana świec na razie wystarczy.
A dzisiaj zmieniłem świece zapłonowe. Przejechane miały na pewno 30tys.km.-odkąd posiadam auto.
Mechanik powiedzial że cewka zaplonowa może być do wymiany. Zobaczę czy wymiana świec na razie wystarczy.
-
megalon
-
megalon
Dawno nic nie pisałem bo nic nie działo się aż do piątku zeszłego tygodnia. Tak wiec urwał się tłumik końcowy w czasie ruszania spod sklepu
.
Wczoraj pojechalem na wymianę i myślałem że skończy się na ostatnim tlumiku.
A tu na kanale okazuje się ze wszędzie dziury i nie ma do czego przyspawać
.
Tak więc:

Przynajmniej na kilka lat mam spokój. Całość kosztowała mnie 595zl
.
Wczoraj pojechalem na wymianę i myślałem że skończy się na ostatnim tlumiku.
A tu na kanale okazuje się ze wszędzie dziury i nie ma do czego przyspawać
Tak więc:

Przynajmniej na kilka lat mam spokój. Całość kosztowała mnie 595zl
Ostatnio zmieniony 14 lis 2017, 16:40 przez megalon, łącznie zmieniany 1 raz.
-
megalon
-
megalon
Zafira cierpi na parowanie reflektorów:( Odkąd mam auto nigdy nie miałem zaparowanych reflektorów - w tym sezonie paruje. O ile światła główne po dłuższej jeździe para znika natomiast w kloszach kierunkowskazów zostaje.
czy ktoś z Was ma patent jak rozwiązać ten problem?
Poniżej zdjęcia zaparowanych reflektorów:

Przyznam się, że mało estetycznie to wygląda.
czy ktoś z Was ma patent jak rozwiązać ten problem?
Poniżej zdjęcia zaparowanych reflektorów:

Przyznam się, że mało estetycznie to wygląda.
Ostatnio zmieniony 13 gru 2017, 09:58 przez megalon, łącznie zmieniany 5 razy.
-
Skasowany użytkownik 21152
Zocha fajna i bezawaryjnej jazdy życzę. Parujące reflektory niestety i mnie dopadły
ja się zastanawiam, czy nie wymienić całych lamp, bo nie mam pojęcia skąd tam sie ta woda bierze 
-
megalon
Święta super. Dopóki nie ruszyłem auta. Wsiadam po dwóch dniach postoju i krew zalewa mnie...
Powód?

Zastanawiam sie czy ktos nie uderzyl przypadkiem na osiedlowym parkingu czy od naprężeń pękła?
Powód?

Zastanawiam sie czy ktos nie uderzyl przypadkiem na osiedlowym parkingu czy od naprężeń pękła?
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
raczej mi to wygląda na pęknięcie od naprężenia
jeżeli to przypadkowy kamyczek lub jakiś element to widoczne by było delikatne wgłębienie .... jak od kamyczka na drodze
i dopiero od tego linia pęknięcia powinna iść
jeżeli to przypadkowy kamyczek lub jakiś element to widoczne by było delikatne wgłębienie .... jak od kamyczka na drodze
i dopiero od tego linia pęknięcia powinna iść
-
megalon
Monitoring jest u nas na osiedlu wiec pójdę sprawdzić po swietach. Pytanie tylko czy nagrywaja...
Ogólnie szyba jest porysowana jakieś dwa cm w dół i ciagnie sie na 1/3 długości. Wg mnie ktoś musial czymś "uj..bać" np kluczem gdyż nie bylo żadnej rysy.
Pęknięcia od kamienia nie widać.
Ogólnie szyba jest porysowana jakieś dwa cm w dół i ciagnie sie na 1/3 długości. Wg mnie ktoś musial czymś "uj..bać" np kluczem gdyż nie bylo żadnej rysy.
Pęknięcia od kamienia nie widać.
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Nie zazdroszczę .... raczej od naprężenia ale lepiej sprawdzić jak masz taka możliwość 
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he