tłumik końcowy Zafira
Moderator: Sebu$
-
- Przeglądacz
- Imię: Tomasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
A więc sprawa wygląda tak,wg mnie po nr. vin jest tylko jeden producent, Imasaf który to robi.Druga rzecz że oryginalnie wygląda na to że końcowy tłumik ma jedną końcówkę a ten co tam się przewijał z allegro dwie, poza tym w opisie ma że producent PolmOstrów, biorę od nich tłumiki bezpośrednio i pytałem ( w odpowiedzi dostałem że nie produkują takiego).Dodatkowo PolmOstrów nie maluje tłumików na czarno ( a tamten jest czarny)
A więc sprawa wygląda tak,wg mnie po nr. vin jest tylko jeden producent, Imasaf który to robi.Druga rzecz że oryginalnie wygląda na to że końcowy tłumik ma jedną końcówkę a ten co tam się przewijał z allegro dwie, poza tym w opisie ma że producent PolmOstrów, biorę od nich tłumiki bezpośrednio i pytałem ( w odpowiedzi dostałem że nie produkują takiego).Dodatkowo PolmOstrów nie maluje tłumików na czarno ( a tamten jest czarny)
1,9 CDTI,150KM,COSMO,OPC LINE,AUTOMAT,2010,PANORAMA,CZARNA PERŁA
-
- Przeglądacz
- Imię: Tomasz
- Model: B
No i taki tłumik jest, ale na zdjęciu ma jedną rurę wylotową poza tym zastosowanie w pojazdach
OPEL
ZAFIRA A (F75_) nadwozie wielkopojemne (MPV)
2.0 DTI 16V 74kW/101hp
[09.2000-06.2005]
OPEL
2.2 DTI 16V 92kW/125hp
[01.2002-06.2005]
OPEL
2.0 DTI 16V 74kW/101hp
[09.2000-06.2005]
OPEL
2.2 DTI 16V 92kW/125hp
[01.2002-06.2005]
1,9 CDTI,150KM,COSMO,OPC LINE,AUTOMAT,2010,PANORAMA,CZARNA PERŁA
- gRZENIU
- Zafiromaniak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Signum
- Model: Polift
Właściwie to jak kontaktowałem się ze sprzedającą , to Pani powiedziała że tłumik jest tylko i wyłącznie modyfikowany wizualnie , a pozostałe parametry są bez zmian ...
Zapytałem , również o możliwości powiększenia końcówek , to Pani powiedziała ,że można wybrać tylko i wyłącznie średnicę jakie są dostępne na aukcjach ...
Zapytałem , również o możliwości powiększenia końcówek , to Pani powiedziała ,że można wybrać tylko i wyłącznie średnicę jakie są dostępne na aukcjach ...
- Zuko
- Świeżak
- Imię: Krzysiek
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Przyszła chwila że mój tłumik końcowy strzelił focha na środkowy i powiedział że już nie będą trzymać się razem, więc chce kupić tłumik od Peśli ale nie wiem czy warto, chodzą różne opinie, czy ktoś ma u siebie taki zamontowany i może pokazać jak to wygląda ewentualnie jakaś dobrze brzmiąca ale nie droga alternatywa (przez nie droga rozumiem do 300pln) z góry dzięki za odpowiedzi
pozdrawiam
Przyszła chwila że mój tłumik końcowy strzelił focha na środkowy i powiedział że już nie będą trzymać się razem, więc chce kupić tłumik od Peśli ale nie wiem czy warto, chodzą różne opinie, czy ktoś ma u siebie taki zamontowany i może pokazać jak to wygląda ewentualnie jakaś dobrze brzmiąca ale nie droga alternatywa (przez nie droga rozumiem do 300pln) z góry dzięki za odpowiedzi
pozdrawiam
Z racji, że nic nie mogłem znaleźć - zamówiłem ten tłumik ("Peśla"). Powinien dzisiaj do mnie przyjść.
Jeśli tak będzie sprawdzę jak z montażem.
Jeśli tak będzie sprawdzę jak z montażem.
- misio
- Bywalec
- Imię: Michał
- Auto: Zafira 2.0 opc
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Od ok. 3 tygodni mam taki założony (2x75mm) i pasuje, trochę tylko inaczej "mruczy" niż oryginalny.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2018, 03:30 przez misio, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedy zabijemy ostatnie zwierzę, złowimy ostatnią rybę, zetniemy ostatnie drzewo, zatrujemy ostatnią rzekę - zrozumiemy, że pieniędzy nie da się jeść.... howk !!!