Kilka pytań w związku z problemami pozakupowymi

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
kaczmar52

Kilka pytań w związku z problemami pozakupowymi

#1 Post autor: kaczmar52 »

Witam
Stałem się świeżym posiadaczem Zafiry A (zadowolonym z resztą). Ale jak to bywa poprzedni właściciel zawsze coś ukryje ...

1. Zapalił się check engine i czasami zapala się kontrolka od kontroli trakcji

Błędy to:
P0325 Obwód czujnika spalania stukowego
P1271 Cos z pedałem gazu

2. Gdzie znajdę jakąs stronkę epc, w której sprawdzę jaki mam rodzaj pedału ? (automat z tempomatem)

3. mam radio NCDR 1100 i taki wyświetlacz:
Obrazek

najpierw poczytałem, że da się wprowadzić język polski, pojechałem do gościa z techem i mi mówi, że jednak się nie da...

Proszę o pomoc :)

poprawilem - Sebu$
Ostatnio zmieniony 28 lis 2017, 19:32 przez Sebu$, łącznie zmieniany 1 raz.
szura217

#2 Post autor: szura217 »

Masz jakiś interfejs, żeby na bieżąco sprawdzać błędy i odczyty? U mnie walka z P0325 skończyła się na regeneracji sterownika silnika.
kaczmar52

#3 Post autor: kaczmar52 »

1. P0325 chyba metodą prób i błedów najpierw kupię ten czujnik
2. P1271 raz pokazało korelacja czujników 1-2 coś z potencjometrem przyspieszenia, a dziś "cylinder no1 high to low side open". Ktos podpowie czy brać się za pedał gazu czy to jednak coś z tym pierwszym cylindrem?...
3. Opowiesz coś bliżej o tej regeneracji sterownika silnika? Dlaczego ostatecznie wyszło to i jakie koszta?

4. Co do wyświetlacza. Zeby znaleźć z polskim menu to muszę zmienić radio czy wyświetlacz? Jeśli chciałbym zmienić oryginalne radio na pioneera to jest szansa ze bedzie działac regulacja z kierownicy? Co w takim wypadku zostałoby na wyświetlaczu?

5. Ogólnie to sprawa wygląda tak, że po 270 przejechanych kilometrów zapaliła sie kontrolka check i kontrola trakcji (mocno padało). Na drugi dzień, po nocce w garazu palił się już tylko check, po pracy jechałem na kasacje i nie paliło się już nic... skasowano błędy podjechałem pod garaż i znowu check. |Dziś cały dzień nic...
Ostatnio zmieniony 28 lis 2017, 21:56 przez kaczmar52, łącznie zmieniany 2 razy.
szura217

#4 Post autor: szura217 »

3. Przez dłuższy czas zapalał mi się check i gasł, wymieniłem czujnik, wymieniłem wiązkę do czujnika, pozostał sterownik do sprawdzenia, ale po kilku miesiącach silnik zgasł i przez jakiś czas nie odpalił, potem odczytałem błędy i już było jasne że to sterownik. Koszt regeneracji w moim wypadku to było 350 zł, i od czasu regeneracji mam spokój z błędami znikąd.

Nie będę Cię straszyć już, trzeba zacząć od najprostszych rzeczy, a nie od razu snuć czarne wizje.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2017, 22:00 przez szura217, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”