Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
P0530 A/C Refrigerant Pressure Sensor Circuit Malfunction
lub
P0530 "Czujnik ciśnienia czynnika chłodzącego A/C - usterka"
lub
P0530 Czujnik ciśnienia klimatyzacji - duża wartość na wejściu Układ klimatyzacji B-05
P0530 Czujnik ciśnienia klimatyzacji - mała wartość na wejściu Układ klimatyzacji B-05
lub
P0530 Za mocne wejście ciśnienia systemu klimatyzacji Układ klimatyzacji B-05
P0530 Za słabe wejście ciśnienia systemu klimatyzacji Układ klimatyzacji B-05
P0530 Ciśnienie systemu klimatyzacji poza wymaganym zakresem Układ klimatyzacji B-05
P0530 Za mocne wejście ciśnienia systemu klimatyzacji Układ klimatyzacji B-05
P0530 Za słabe wejście ciśnienia systemu klimatyzacji Układ klimatyzacji B-05
P0530 Nieprawidłowe działanie czujnika ciśnienia systemu klimatyzacji Układ klimatyzacji B-05
lub
P0530 Obieg prądowy czujnika ciśnienia płynu chłodzącego systemu klimatyzacji - za silne wejście
P0530 Obieg prądowy czujnika ciśnienia płynu chłodzącego systemu klimatyzacji - za słabe wejście
lub
P0530 Uszkodzenie czujnika ciśnienia gazu w klimatyzacji
Zapomniałem o "0" klima śmiga super, lukne za kilka dni. Miał moze ktoś już takie błędy? Może coś musze sprawdzić, jakiś czujnik.Klima nabijana rok temu.
//scalone//
Koledzy, coś sie stało? Dzisiaj szukałem czujnika ciśnienia klimy ale nie znalzłem, gdzie może być? Mam nadzieje że wymiana wystarczy
Ostatnio zmieniony 18 cze 2010, 17:38 przez ADAMO_16, łącznie zmieniany 1 raz.
Spróbuj najpierw skasować błąd. Potem sprawdź stan czynnika/szczelność układu. Na samym końcu weź się za wymianę czujnika. Szkoda wywalać stówkę na czujnik,gdy nie wiadomo co jest przyczyną-wszak kolega MieHor przedstawił szerokie spektrum opisu tego błędu. A klima ci śmiga...
A najlepiej podłącz Z pod op-coma,tam wyskoczy ci dokładny opis twojego błedu. U mnie ostatecznie pokazywał 'niską wartość na wejściu' a nie 'usterkę czujnika'. I poszukaj-na OKP też był ten kod opisywany.
Sorki pominelem jedno zero ma byc 010008 i nie podlanczalem fejsa po wymianie.Czy podlaczenie kompa jest nie uniknione?A i kontrolka "samochodzik z kluczem" swieci sie do zapalenia silnika potem znika.