Inne radio w miejsce fabrycznego...
Moderator: Sebu$
Hey MuzzyCo - kupiłem to samo radio co Ty i mam pytania:MuzzyCo pisze:Dzień dobry.
Zakupiłem sobie takie radio a androidem i oddzielnie kamerkę cofania. [ciach]
1. czy nie miałeś żadnych problemów z radiem FM? U mnie po zamontowaniu nie łapie żadnej stacji radiowej. Na pewno podłączyłem dobrą antenę i jest prąd na kablu do wzmacniacza anteny...
2. czy upchnąłeś w kieszeni całą wiązkę kabli z chinchami?
3. czy działa ci poprawnie sterowanie z kierownicy? u mnie nie działają ustawienia z tego ekranu
a przyciski na kierownicy działają dość losowo (tylko volume jest OK)
Będę wdzięczny za odpowiedź, bo nie wiem jak gadać z chińczykami
Czy udało Ci się już wszystko podłączyć i radyjko działa?quadro pisze: a przyciski na kierownicy działają dość losowo (tylko volume jest OK)
Myślę nad zakupem i ważna jest dla mnie bezproblemowy montaż.
Z mojego doświadczenia mogę jedynie odradzić ten model i tego sprzedawcę:Makary pisze:Czy udało Ci się już wszystko podłączyć i radyjko działa?quadro pisze: a przyciski na kierownicy działają dość losowo (tylko volume jest OK)
Myślę nad zakupem i ważna jest dla mnie bezproblemowy montaż.
1. Wymienione problemy pozostały nierozwiązane (po urlopie postaram się podjechać do firmy montującej radia - być może mi pomogą)
2. Sprzedawca bardzo słabo odpowiada na pytania - albo odpowiedzi są lakoniczne albo w ogóle pytania pozostają bez odpowiedzi
3. wysyłka DHLem związana jest z opłatami - ok. 300 zł
Gdzieś trafiłem na wątek o sklepie wysyłającym radia z Niemiec, więc cło i podatek nie są płacone, a ceny były podobne. Ja nawet nie mam jak wymienić tego radia, bo policzyliby mi kolejne 300 zł za nowe
scaliłem posty - Sebu$ :
Co prawda ruch w tym wątku niewielki, ale gdyby ktoś kiedyś szukał to informuję, że udało mi się tanio rozwiązać problem radia FM. Idąc za radą z grupy na FB zakupiłem kabelek z SEPARATOREM, który ponoć jest konieczny przy podłączaniu, a zazwyczaj radia androidowe go nie mają. Cyk-smyk - zamiana kabelków i radio odbiera co trzeba.
Podaję link do aukcji, choć pewnie za niedługo będzie już nieaktywny
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5593036806
ISO ADAPTER OPEL ASTRA VECTRA +SEPARATOR FAKRA +AN
Ostatnio zmieniony 05 paź 2017, 17:27 przez quadro, łącznie zmieniany 1 raz.
A proszę cię bardzoKrawiec pisze:a wrzuci ktoś filmik jak to radio się uruchamia? ile czasu to trwa? jak płynnie działają animacje i przejścia po ekranach?
http://youtu.be/L0e8vG33ra0
Słaby internet miałem w tym miejscu - więc niektóre aplikacje zamarły w oczekiwaniu na połączenie
Ostatnio zmieniony 05 paź 2017, 18:08 przez quadro, łącznie zmieniany 2 razy.
Jak sprawuje się to radio. Jak gra?
Myślę nad czymś takim ale waham się czy na andku czy wince.
Warto wydać kasę na coś takiego?
Myślę nad czymś takim ale waham się czy na andku czy wince.
Warto wydać kasę na coś takiego?
Ostatnio zmieniony 18 gru 2017, 15:26 przez Deleted User 21664, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja właściwie wszystko napisałem we wcześniejszych postach.
Radio działa - ale 50 km od Poznania bardzo słabo odbiera stacje.
Dźwięk bez zarzutu - nie gorzej (choć i nie lepiej) od radia fabrycznego.
Nie działają 2 apki androidowe na raz - zawsze apka w tle wywala się po chwili. Mogę mieć w tle tylko apki fabryczne (radio, navi, bluetooth, player itd.)
Drugi raz bym go nie kupił. Być może Win działałby lepiej.
Witajcie!
Obecnie w mojej Zosi jest cd70 navi.
Gra to średnio pomimo wymiany głośników na nowe (JVC).
Więc myślę nad wymianą radia.
Powinno mieć/być
- grać lepiej niż fabrycznie
- sterowanie z kierownicy
Jakby miało:
- gps
-bluetooth
-navi
-usb
-aux
... byłoby miło
Jakieś propozycje/ alternatywy
rozglądam się za 2 din z aliexpress
nie wiem czy Win 6ce czy andek... może coś innego
Obecnie w mojej Zosi jest cd70 navi.
Gra to średnio pomimo wymiany głośników na nowe (JVC).
Więc myślę nad wymianą radia.
Powinno mieć/być
- grać lepiej niż fabrycznie
- sterowanie z kierownicy
Jakby miało:
- gps
-bluetooth
-navi
-usb
-aux
... byłoby miło
Jakieś propozycje/ alternatywy
rozglądam się za 2 din z aliexpress
nie wiem czy Win 6ce czy andek... może coś innego
- harnas7474
- Świeżak
- Imię: Paweł
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI Enjoy
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Witam. Mam w swojej zafirze radio CD30 z wyświetlaczem "bursztynowym". Jak wygląda sprawa jeśli chodzi o wymianę radia na jakieś custom'owe, bo przyznam szczerze, że nagrywanie płyt zaczyna być uciążliwe. Jak w takiej sytuacji wygląda połączenie z wyświetlaczem? Czym wtedy jest sterowany, bo do tej pory odbywa się to za pomocą przycisku BC? I przy okazji jeśli ktoś dokonywał takiej wymiany czy może podzielić się opiniami o takim zabiegu i ewentualnie podrzucić jakiś konkretny model, w który warto zainwestować? Dzięki z góry za odpowiedź
Cześć!
Wiem, że od jakiegoś czasu "męczę bułę" na forum w sprawie zmiany radia
Mam obecnie CD70 Navi ale kusi mnie lepsza jakość dźwięku.
Do tej pory
- wygłuszone drzwi
- wymienione głośniki
w planach na ten rok - wygłuszenie podłogi, ściany grodziowej...
... i teraz pora na radio
Po głowie mi chodzą opcje:
1. Fabryczne radio np CDC 40 opera lub DVD100 (podobno też gra jak CDC40 i ma navi)
2. Stacja multimedialna dedykowana z Chin na andku lub win ce.
3. ...inna opcja - jaka
Czy można do CDC40 opera dołożyć np gniazdo usb lub sd aby czytało pena luk karty
lub chociaż Aux?
Podpowiedzcie proszę w którym kierunku działać
Wiem, że od jakiegoś czasu "męczę bułę" na forum w sprawie zmiany radia
Mam obecnie CD70 Navi ale kusi mnie lepsza jakość dźwięku.
Do tej pory
- wygłuszone drzwi
- wymienione głośniki
w planach na ten rok - wygłuszenie podłogi, ściany grodziowej...
... i teraz pora na radio
Po głowie mi chodzą opcje:
1. Fabryczne radio np CDC 40 opera lub DVD100 (podobno też gra jak CDC40 i ma navi)
2. Stacja multimedialna dedykowana z Chin na andku lub win ce.
3. ...inna opcja - jaka
Czy można do CDC40 opera dołożyć np gniazdo usb lub sd aby czytało pena luk karty
lub chociaż Aux?
Podpowiedzcie proszę w którym kierunku działać
Ostatnio zmieniony 05 lut 2019, 21:38 przez Deleted User 21664, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Jeśli chcesz jakości to nie oczekuj jej od radia fabrycznego. Wygłuszenie to duży plus i to trzeba zrobić.
Musisz przód napędzić wzmacniaczem dobrej jakości
Co do aux USB itp, niestety to z jakością nie ma nic wspólnego tylko gołe CD
CDC40 Blaupunkt podobno gra lepiej niż cdc40 Delphi, mam Delphi ale jeszcze do końca nie testowane bo zmieniarka dęba stoi na radiu nie słyszę różnicy od cd70. Dodam, że długo nie używałem cdc40. Przynajmniej ma wyjście na suba
Chcesz jakości to musisz zrezygnować z bajerów. Dlatego dałem sobie z tym spokój
W moim mk3 najlepiej grała płyta indios bravos koncertowa we flacku matko jak tylko sobie przypomnę to mam ciarki tyle, że tam miałem 2 wzmacniacze no i suba a napęd cd to był deck
Koniecznie głośniki z tyłu niestety out
Dodano po 49 sekundach:
Co do androida? Nie jestem przekonany do jego jakości dźwięku. Słyszałem kilka, bez rewelacji.
Musisz przód napędzić wzmacniaczem dobrej jakości
Co do aux USB itp, niestety to z jakością nie ma nic wspólnego tylko gołe CD
CDC40 Blaupunkt podobno gra lepiej niż cdc40 Delphi, mam Delphi ale jeszcze do końca nie testowane bo zmieniarka dęba stoi na radiu nie słyszę różnicy od cd70. Dodam, że długo nie używałem cdc40. Przynajmniej ma wyjście na suba
Chcesz jakości to musisz zrezygnować z bajerów. Dlatego dałem sobie z tym spokój
W moim mk3 najlepiej grała płyta indios bravos koncertowa we flacku matko jak tylko sobie przypomnę to mam ciarki tyle, że tam miałem 2 wzmacniacze no i suba a napęd cd to był deck
Koniecznie głośniki z tyłu niestety out
Dodano po 49 sekundach:
Co do androida? Nie jestem przekonany do jego jakości dźwięku. Słyszałem kilka, bez rewelacji.
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
Dobrze nagrany dzwięk w paśmie 192kHz i w jakości HD nawet w mp3 daje rade.
Sam nagrywam większosć nie w mp3 tylko w WMA. Jest róznica. La Wampiros 11111 się o tym przekonał.
Dynamika inna, bardziej naturalna .... .ale co tam
Sam nagrywam większosć nie w mp3 tylko w WMA. Jest róznica. La Wampiros 11111 się o tym przekonał.
Dynamika inna, bardziej naturalna .... .ale co tam
Czyli jak ma lepiej grać niż CD70 to tylko CDC40 opera lub instalacja audio ze wzmacniaczem i subem (ale to już grubsza zabawa)