[A] - Cray123 - 2.0T OPC '04 Arden Blue
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
za kawał dobrej roboty
IC da rede
za kawał dobrej roboty
IC da rede
- MacQ84
- Mieszkaniec
- Imię: Maciej
- Auto: Zafir A OPC 2,0T 170KW
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
myślałem że spoiler na klapie miałeś w oryginale. Gdzie go kupowałeś??
myślałem że spoiler na klapie miałeś w oryginale. Gdzie go kupowałeś??
https://zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=26818 Tutaj obecna :-)
http://www.zafiraklub.pl/forum/viewtopi ... 758#192758 a tutaj moja (już była)Zocha :-)
- Cray123
- Zafiromaniak
- Auto: ZA OPC
Spoiler dokładany był już w kolorze na allegro
Jeśli szukasz to poszukaj na allegro gościa z Tuszyna, który handluje częściami od OPC, może akurat bedzie miał
- Cray123
- Zafiromaniak
I też prezent od niej dla mnie... majonez w we wszystkich wężach idących od pokrywy zaworów
Po świętach jest troche czasu, więc rozbieranie i czyszczenie tego syfu, poźniej przejade się niemiecką autostradą, żeby dogrzać silnik, bo obecnie to jazda tylko wookół komina i takie efekty
I też prezent od niej dla mnie... majonez w we wszystkich wężach idących od pokrywy zaworów
Po świętach jest troche czasu, więc rozbieranie i czyszczenie tego syfu, poźniej przejade się niemiecką autostradą, żeby dogrzać silnik, bo obecnie to jazda tylko wookół komina i takie efekty
Ostatnio zmieniony 23 gru 2017, 23:19 przez Cray123, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
No Maciek prezenty Twoje dla Zosi super Ale ta maż ....nie wróży nic dobrego ...
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
- Cray123
- Zafiromaniak
Korek od oleju jest w porzadku, korek w zbiorniczku tez jest w porzadku, plynu nie ubywa, a jesli nawet to w ilościach niezauwazalnych... Maciej, ja nawet nie chce myslec, ze to UPG :-/
- Cray123
- Zafiromaniak
Zocha przejechała się autostradą, dostałą odpowiedniej temperatury i póki co węże czyste
Wymieniłem uszczelkę pod pokrywą, bo stara dosc mocno ciekła. Póki co jest spokój, myśle, że do wakacji powinien być spokój. Pokrywa miała być odświeżona, ale, że pomiedzy świętami mieszalnia farb była zamknięta to malowanie odpadło.
Powoli składam nowy dolot i mam pare pytań, żeby poszło sprawnie.
Jak montowaliście IC? On jest przykręcony do belki z przodu? Jakiś mały tutek?
Turbo poci się dość mocno, poza tym zeby nie syfić nowego IC pierwsze zamontuje nowe turbo...
Chce wsadzić leha, żeby przy 240 czy 250 koniach spokojnie się kręciła, tylko jaką kupić?
Całość np od Genesis Turbo, niecałe 2 tyś, albo może kupić samo turbo, a kolektor dokupić i zawieść do złożenia w całość?
Czy może coś innego doradzicie?
Zocha przejechała się autostradą, dostałą odpowiedniej temperatury i póki co węże czyste
Wymieniłem uszczelkę pod pokrywą, bo stara dosc mocno ciekła. Póki co jest spokój, myśle, że do wakacji powinien być spokój. Pokrywa miała być odświeżona, ale, że pomiedzy świętami mieszalnia farb była zamknięta to malowanie odpadło.
Powoli składam nowy dolot i mam pare pytań, żeby poszło sprawnie.
Jak montowaliście IC? On jest przykręcony do belki z przodu? Jakiś mały tutek?
Turbo poci się dość mocno, poza tym zeby nie syfić nowego IC pierwsze zamontuje nowe turbo...
Chce wsadzić leha, żeby przy 240 czy 250 koniach spokojnie się kręciła, tylko jaką kupić?
Całość np od Genesis Turbo, niecałe 2 tyś, albo może kupić samo turbo, a kolektor dokupić i zawieść do złożenia w całość?
Czy może coś innego doradzicie?
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Ja po regeneracji turbiny Z20LER i po dodaniu DP i IC miałem 220 kucy bez strojenia
Co do turbo z Z20LEH to będziesz musiał wystroić auto
Ori turbo Z20LEH Sumik może załatwić w dobrej cenie Co do montażu IC pogadaj z Piotrkiem Wamka18 albo Grześkiem gRZENIU
Proszę viewtopic.php?f=86&t=19606&start=120
Ja po regeneracji turbiny Z20LER i po dodaniu DP i IC miałem 220 kucy bez strojenia
Co do turbo z Z20LEH to będziesz musiał wystroić auto
Ori turbo Z20LEH Sumik może załatwić w dobrej cenie Co do montażu IC pogadaj z Piotrkiem Wamka18 albo Grześkiem gRZENIU
Proszę viewtopic.php?f=86&t=19606&start=120
Ostatnio zmieniony 03 sty 2018, 21:24 przez wampir11111, łącznie zmieniany 2 razy.
- wamka18
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
- Kontakt:
Ja IC montowałem na podstawie fotek gRZENIA które są na zaprzyjaźnionym forum http://www.klubzafira.pl/forum/showthread.php?tid=8073.
Jeśli chodzi o turbo to ostatnio znalazłem takie ogłoszenie https://www.olx.pl/oferta/turbosprezark ... r1uZJ.html jest to alternatywa bo jak byś kiedyś chciał więcej KUNI to dwa razy na turbo nie musisz wydawać, za ST2 gościu napisał 2300. Za gościa nie daje ręki bo znam go na podstawie ogłoszenia i nic więcej.
Co do oleju ja u siebie nie podłączyłem odmy tylko dałem filterek, dzięki czemu w durach mam czysto ani grama oleju.
Jeśli chodzi o turbo to ostatnio znalazłem takie ogłoszenie https://www.olx.pl/oferta/turbosprezark ... r1uZJ.html jest to alternatywa bo jak byś kiedyś chciał więcej KUNI to dwa razy na turbo nie musisz wydawać, za ST2 gościu napisał 2300. Za gościa nie daje ręki bo znam go na podstawie ogłoszenia i nic więcej.
Co do oleju ja u siebie nie podłączyłem odmy tylko dałem filterek, dzięki czemu w durach mam czysto ani grama oleju.
- Cray123
- Zafiromaniak
Może i wystarczy, ale wole żeby sobie dmuchała na np 75%, a nie 100%. Wydaje mi się że to wydłuży jej żywotność.
Auto pewnie bedzie strojone w SD Motors, bo daleko nie mam, a LET'y z dobrym skutkiem robią i to ogłoszenie z hybrybami Piotrek to własnie od nich
Pewnie napisze do nich co oni doradzą, skoro siedzą w tym...
Dobra, przeglądałem te posty setki razy i nie zauważyłem co i jak, a to wszystko było
Dzięki Panowie
Auto pewnie bedzie strojone w SD Motors, bo daleko nie mam, a LET'y z dobrym skutkiem robią i to ogłoszenie z hybrybami Piotrek to własnie od nich
Pewnie napisze do nich co oni doradzą, skoro siedzą w tym...
Dobra, przeglądałem te posty setki razy i nie zauważyłem co i jak, a to wszystko było
Dzięki Panowie
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Na 240-250KM starczy turbo LET. Do LEH-a musi być od razu obowiązkowo program.co do IC masz foto na Fb jak mam zamontowane u siebie.
- michanio91
- Mieszkaniec
- Auto: Opel Zafira A OPC
Jak to jest z tym downpipe,
nie lepiej wyeliminować oba katy od razu ?
Bo rozumiem że katalizatory są dwa,zaraz przy turbo i kawałek dalej pod autem ?
"Nikt Ci nie zrobi tak,
jak sam sobie zrobisz."
jak sam sobie zrobisz."
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
DP to najważniejsza część wydechu. Można 2 kata też usunąć ale możesz mieć problem na przeglądzie(pomijam tu znajomości).michanio91 pisze: ↑07 sty 2018, 16:20 Jak to jest z tym downpipe,