Problem z zawieszeniem. Czy ktos pomoze?
Też ostatnio myślałem o amorkach na poczatku sierpnia wymieniałem amorki niestety na krafty zaczęło mi pukać gdzieś w listopadzie chociaż w innym samochodzie też miałem takie i nic się nie działo no nic trzeba będzie może amorki wymienić ale to za jakiś czas bo to wydatek teraz kupię sachs lub kayaby
- Tazz
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Mercedes Benz E klasa
- Model: S211
- Oznaczenie silnika: M112
A może bilstein? Słyszałem ze Sachs ostatnio spadł z jakością i po 3-6 miesiącach amorki się sypia
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Bilstein nie słyszałem wiele o nich nie znam ich kiedyś w escorcie zakładalem denckermann jeździłem koło 2 lat i sprzedalem go ale sprawowały się dobrze są dosyć tanie nie wiem narazie pojeżdzę na tych będę myślał o wymianie na wiosnę
-
- Świeżak
- Imię: Kamil
- Auto: B 1.9 CDTI 150 SRI
- Model: BOCP
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Cześć. Smerw4 mam do ciebie pytanko? Czy mozesz mi powiedziec jakie amortyzatory siedza tam u ciebie. Ja jeszcze nic robilem ale jak tylko wroce po urlopie to zabieram sie do roboty. Na poczatku zmienie te gumy na stabilizatorze. Skoro u ciebie to nie pomoglo to u mnie tym bardziej. Wymienie je to wyklucze juz lacznik. Zastanawiam sie czy nie kupic lepszych amorkow.
Kamilos u mnie są kraft nie jest to szczyt marzeń ale kiedys w mondeo też zakładałem kraft i działały dobrze ja już łączniki wymieniałem gumy stabilizatora też i nic to nie zmieniło ostatnio już i z lewej strony puka bardziej z amorkami się wstrzymam bo to większy koszt a teraz się wystukałem z kasy daj znać jak wymienisz amorki czy pomogło
- Paximilian
- Świeżak
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira A 2.2 DTI
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Witajcie. Ja przerobiłem stukanie u siebie w amorkach na wszelkie sposoby. Począwszy od końcówek drążków stabilizatora na samych amorkach kończąc. Polecam najpierw sprawdzić, czy drążki stabilizatora nie pukają o podłużnice, bo u mnie to była przyczyna, przez co wymieniłem 4 komplety zawieszeń ze sortowymi włącznie oraz od OPC. Stukanie też pojawia się przy padniętych łożyskach amorka oraz gdy zastosujemy nieodpowiednie gumy nad łożyskiem ( w kielichu karoserii) w zośce A są dwa rodzaje. Wyglądają identycznie ale inna jest twardość gumy. Zbyt duża szczelina między dekielkiem mocowania amortyzatora do karoserii (od góry w komoże silnika) czyli powycierane wypusty gumowe, też będzie dawało pogłos stukania.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
U mnie zaczęło pukać jakieś 3 miesiące po wymianie amorków jak by gumy były złe to by raczej odrazu pukało
Witam. Z tym problemem męczę się już kilka lat bez skutku. Wymieniałem wszystko, żaden mechanik czy diagnosta nic nie znajduje. Jedyne co mi zostało do wymiany to przednie poduszki ławy silnika. Wszystko wskazuje na nie bo prócz stukania auto prowadzi się jak cielna krowa choć nie ma żadnych luzów w zawieszeniu. Zrywa poduszki silnika co parę miesięcy bo prawdopodobnie ława ma luz i całe obciążenie przechodzi na poduszki silnika... Pozdrawiam.
-
- Świeżak
- Imię: Kamil
- Auto: B 1.9 CDTI 150 SRI
- Model: BOCP
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Cześć Smerw. Zakupilem dzisiaj amorki sachsa na przod razem z oslonami odbojami. Caly komplet 478 zeta. Zakupilem tez laczniki stabilizatora TRW i gumy na stabilizatorz Febi. 8 wracam do domu i sie zabieram za robotę. Dam znac co i jak. Pozdro
Kamilos czekam na info pozdrawiam
Dodano po 29 minutach 53 sekundach:
Darek 6838 tuleje sanek sprawdzałem sztywno stoją
Dodano po 29 minutach 53 sekundach:
Darek 6838 tuleje sanek sprawdzałem sztywno stoją