Problem z halogenami przeciwmgielnymi
Witam serdecznie
Chciałem się zapytać czy komputer powinien wyświetlić komunikat przy spalonych żarówkach halogenowych - tych przednich ?? Bo jak spaliła mi się postojówka, to komunikat się wyświetlił. A tutaj sam nie wiem czy to wina żarówek czy czegoś innego. Bazpiecznik sprawdziłem w komorze silnika - chyba nr 13... ale jest okej... Oczywiście kontrolka na desce pojawia się przy włączeniu halogenów... z tym że one nei świecą
Proszę o odpowiedź, bo szczerze mówiąc, nie chce mi się na darmo zderzaka ściągać :-)
Pozdrawiam.
Chciałem się zapytać czy komputer powinien wyświetlić komunikat przy spalonych żarówkach halogenowych - tych przednich ?? Bo jak spaliła mi się postojówka, to komunikat się wyświetlił. A tutaj sam nie wiem czy to wina żarówek czy czegoś innego. Bazpiecznik sprawdziłem w komorze silnika - chyba nr 13... ale jest okej... Oczywiście kontrolka na desce pojawia się przy włączeniu halogenów... z tym że one nei świecą
Proszę o odpowiedź, bo szczerze mówiąc, nie chce mi się na darmo zderzaka ściągać :-)
Pozdrawiam.
Jak spali się którakolwiek żarówka od halogenów to nie będzie żadnego komunikatu na wyświetlaczu.Dopiero jak wyciągniesz bezpiecznik lub przekaźnik to będzie informacja "sprawdź przeciwmgielne lewe i prawe".
Sprawdź przekaźnik od halogenów jest pod bezpiecznikiem nr 13.
Sprawdź przekaźnik od halogenów jest pod bezpiecznikiem nr 13.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
Jak z tyłu masz dużą skrzynkę bezpiecznikową tzw REC to od przeciwmgielnych jest bezpiecznik nr 13 i przekaźnik nr 4.
Jak masz małą skrzynkę to bezpiecznik nr 1 z tyłu i przekaźnik nr 4 z przodu.
Jak masz małą skrzynkę to bezpiecznik nr 1 z tyłu i przekaźnik nr 4 z przodu.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
Mam dużą z tyłu, bezpiecznik nr 13 w komorze sprawdzony , przekaźnik również - w końcu kontrolka na desce świeci co również wskazuje że przekaźnik okej - oby to były żarówki, bo zostawiłem to na koniec gdyż najwięcej roboty :-)
Pozdrawiam
Mam nadzieje że z kanału da radę wymienić, bo boje się ściągać zderzak
Pozdrawiam
Mam nadzieje że z kanału da radę wymienić, bo boje się ściągać zderzak
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Dopadł mnie wczoraj ten problem,
Wszystko sprawdzone oprócz przekaźnika, który jest odpowiedzialny za przednie halogeny ?
Dopadł mnie wczoraj ten problem,
Wszystko sprawdzone oprócz przekaźnika, który jest odpowiedzialny za przednie halogeny ?
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Dziś włożyłem ledy do halogenów. Na podnośniku trwa to chwilę. GM zrobiło plus na obudowę halogenów zamiast na kabelek h3 dlatego trzeba zamienić kable bo nie będzie świecić. Halogeny są bez canbusa i to jest bardzo dobra wiadomość.