Dziura za fotelami w wersji 5-osobowej.
Moderator: Sebu$
- basti_seba
- Mieszkaniec
- Imię: Seb
- Auto: ZC 1.4T Enjoy
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B14NEL
Cześć, mam pytanie do właścicieli wersji 5-osobowej. W bagażniku zamiast foteli 6 i 7 jest taki 2-komorowy bagażnik, na to wykładzina bagażnika.
Za drugim rzędem foteli jest dziura, głęboka do podłogi, szeroka na 10-15cm. Drugiego rzędu nie idzie już bardziej posunąć do tyłu.
Pytałem, się, czy jest jakaś zaślepka? - Nie ma.
Tak ma być?
Wszystko tam będzie przecież wlatywać.
https://zapodaj.net/b320c3881278d.jpg.html
Za drugim rzędem foteli jest dziura, głęboka do podłogi, szeroka na 10-15cm. Drugiego rzędu nie idzie już bardziej posunąć do tyłu.
Tak ma być?
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Pewnie konstruktorzy wymyślili jeden "rodzaj" drugiego rzędu foteli... dziura która tam jest pochodzi pewnie z zagłówków trzeciego rzędu...
- basti_seba
- Mieszkaniec
Bubel, tyle Wam powiem. Nic w tej wersji lepszego w porównaniu do swojej Zafiry B nie widzę ja, ani moja żona.
Żona w ogóle całe te auto skrytykowała, że na gorsze nie zamieni.
Jest jakby mniej miejsca w środku, mniejszy bagażnik, mniejsza tylna szyba i gorsza widoczność do tyłu.
Słabe spasowanie, mały schowek przed pasażerem.
Takie na szybko wrażenia.
Żona w ogóle całe te auto skrytykowała, że na gorsze nie zamieni.
Jest jakby mniej miejsca w środku, mniejszy bagażnik, mniejsza tylna szyba i gorsza widoczność do tyłu.
Słabe spasowanie, mały schowek przed pasażerem.
Takie na szybko wrażenia.
-
evolution1zafir
Dziura za fotelami jest, to fakt. Wpada mi tam parasol lub zmiotka do śniegu :-/
Ale model C na pewno pod wieloma względami lepszy od B, lepszy design, wygoda podczas jazdy, ogólne wyposażenie wnętrza jak i całokształt jest na plus.
Ale model C na pewno pod wieloma względami lepszy od B, lepszy design, wygoda podczas jazdy, ogólne wyposażenie wnętrza jak i całokształt jest na plus.
-
qtom
w siódemce u mnie tez jest dziura tylko ze ja mam wykładzinę jakaś taką składaną oplowska i przysłania mi to . ale większe zmartwienie to dziura miedzy roletą a oparciem i to mnie drażni bo nie mam pomysłu jak zasłonić
Ostatnio zmieniony 29 gru 2017, 23:04 przez qtom, łącznie zmieniany 1 raz.
- basti_seba
- Mieszkaniec
Reszta na minus.
Jakość, materiały, spasowanie
Tani polar i trampki z auchan.
Przy otwieraniu tylnych drzwi cała karoseria drżała.
Mniej miejsca, gorsza widoczność do tyłu, schowek pasażera mały. Mniejszy bagażnik, wyżej próg.
I taka oszczędność rzucająca się w oczy w aucie za taką kasę.
Reszta na minus.
Mniej miejsca, gorsza widoczność do tyłu, schowek pasażera mały. Mniejszy bagażnik, wyżej próg.
-
evolution1zafir
Na wiosnę chcę zrobić taką ściankę za fotele aby po ułożeniu środkowego fotela w wersje podłokietników nie było widać bagażnika a tym samym wypełnić tą wspomniana "dziurę". No chyba że ktoś już coś takiego zrobił?qtom pisze: 29 gru 2017, 23:00 w siódemce u mnie tez jest dziura tylko ze ja mam wykładzinę jakaś taką składaną oplowska i przysłania mi to . ale większe zmartwienie to dziura miedzy roletą a oparciem i to mnie drażni bo nie mam pomysłu jak zasłonić
-
ves
Tak ma być - jak zrobisz ze srodkowego fotela podlokietnik to możesz przesunąć dwa zewnętrzne fotele do tyłu i do środka. Zasłaniać tą pustkę ma to ta mata do bagażnika.basti_seba pisze: 29 gru 2017, 17:11 Cześć, mam pytanie do właścicieli wersji 5-osobowej. W bagażniku zamiast foteli 6 i 7 jest taki 2-komorowy bagażnik, na to wykładzina bagażnika.
Tak ma być?
Ostatnio zmieniony 01 sty 2018, 18:21 przez ves, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ves
Auto ma jak najbardziej swoje wady ale jakość materiałów na 100% nie pogorszyła sie ani też nie polepszyła - porównując oczywiście takie same wersje wyposażenia.basti_seba pisze: 29 gru 2017, 23:15 Dla mnie nowy model, design na +.
Reszta na minus.
Oglądałeś nowe auto czy używkę po przejściach że był problem z drzwiami.
Widoczność do przodu jest b.dobra do tyłu słaba ale po to są kamery cofania. W adekwatnych pieniądzach trudno znaleźć coś lepszego - wiem bo intensywnie szukałem.
Pozdrawiam
Dodano po 4 minutach 11 sekundach:
Tak na moje oko to koło 10 cm i robi się bardzooo dużo miejsca na nogi - dzieciaki nie kopią wtedy w fotele przednie bo nie sięgają.Sebu$ pisze: 01 sty 2018, 18:23 czyli rozwiązanie takie jak w Merivie
fotele do środka i można je dać parę centymetrów do tyłu
- PiotrWie
- Mieszkaniec
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira
- Model: Family
- Oznaczenie silnika: A18XEL
Masz podobne wrażenia jak ja - gdy w 2014 porównywałem w salonie podobnie wyposażone wersje nie mogłem pojąc skąd taka różnica w cenie - ZB Family 66 tyś, ZC 91tyś. Przy 19 cm różnicy zewnętrznej 1 cm w maksymalnej długości bagażnika po złożeniu 2 rzędu siedzeń. Wybrałem B i nie żałuję.basti_seba pisze: 29 gru 2017, 23:15 Dla mnie nowy model, design na +.
Reszta na minus.
PiotrWie
- basti_seba
- Mieszkaniec
Musisz mieć chyba fotele klubowe w 2. rzędzie siedzeń, a to jest od wersji ELITEves pisze: 01 sty 2018, 18:20Tak ma być - jak zrobisz ze srodkowego fotela podlokietnik to możesz przesunąć dwa zewnętrzne fotele do tyłu i do środka. Zasłaniać tą pustkę ma to ta mata do bagażnika.basti_seba pisze: 29 gru 2017, 17:11 Cześć, mam pytanie do właścicieli wersji 5-osobowej. W bagażniku zamiast foteli 6 i 7 jest taki 2-komorowy bagażnik, na to wykładzina bagażnika.
Tak ma być?
Dodano po 1 minucie 55 sekundach:
Oglądałem nowe w salonie, wersja NJOY.ves pisze: 01 sty 2018, 18:34Auto ma jak najbardziej swoje wady ale jakość materiałów na 100% nie pogorszyła sie ani też nie polepszyła - porównując oczywiście takie same wersje wyposażenia.basti_seba pisze: 29 gru 2017, 23:15 Dla mnie nowy model, design na +.
Reszta na minus.
Oglądałeś nowe auto czy używkę po przejściach że był problem z drzwiami.
Widoczność do przodu jest b.dobra do tyłu słaba ale po to są kamery cofania. W adekwatnych pieniądzach trudno znaleźć coś lepszego - wiem bo intensywnie szukałem.
Pozdrawiam
Dodano po 4 minutach 11 sekundach:Tak na moje oko to koło 10 cm i robi się bardzooo dużo miejsca na nogi - dzieciaki nie kopią wtedy w fotele przednie bo nie sięgają.Sebu$ pisze: 01 sty 2018, 18:23 czyli rozwiązanie takie jak w Merivie
fotele do środka i można je dać parę centymetrów do tyłu![]()
--------------------------------------------------------
Poza wątkiem całkiem, gdzie zniknęło cytowanie selektywne?
Dodano po 11 minutach 33 sekundach:
Wychodzi na to, że jeżeli zamówisz wersję 5 miejscową, (może i też 7 miejscową) i nie dopłacisz do foteli klubowych( czyli ze składanym środkowym fotelem na podłokietnik i regulowanymi na boki i do tyłu zewnętrznymi fotelami),
to masz w gratisie dziurę.
Napchać tam wełny, albo waty?
Będę drążył temat bo nie mogę/ nie chcę w takie coś wierzyć, może chociaż jakaś mata bagażnika maskująca to.
-
qtom
no z tymi fotelami to nie wiem jak jest ale ta dziura chyba jest bez wyjątku bo jakoś trzeba później zmieścić nogi pasażera w 3 rzędzie ja ma zwykłe fotele i przesuwają sie przód tył i wnęka jest nie wiem czy są fotele które mają oparcie wychylne w wersji klubowej bo zwykłe nie maja. a co do maty to napisałem ze dostałem z autem taka składana w segmenty coś takiego http://allegro.pl/wykladzina-podloga-za ... 47044.html i spełnia zadanie
co do urody brzydszego wnętrza nie widziałem niż w astrze h, vectra c i zafira b jeśli mowa o oplach ja ma elite i moim zdaniem przyjemna linia nic nie trzeszczy drzwi zamykają sie normalnie wnętrze dość stonowane klasyczne na lata nie jest tak zimne ja w B a i tak ponadczasowa linia jest w A lekki lift i auto nadal by miało klientów bez stękania sam bym kupił
co do urody brzydszego wnętrza nie widziałem niż w astrze h, vectra c i zafira b jeśli mowa o oplach ja ma elite i moim zdaniem przyjemna linia nic nie trzeszczy drzwi zamykają sie normalnie wnętrze dość stonowane klasyczne na lata nie jest tak zimne ja w B a i tak ponadczasowa linia jest w A lekki lift i auto nadal by miało klientów bez stękania sam bym kupił
Ostatnio zmieniony 03 sty 2018, 14:13 przez qtom, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ves
Szczerze mówiąc to nie widziałem zafiry c w innej wersji wyposażenia niż cosmo - w salonach tylko takie mieli lub wcale, tak więc nawet nie przyuważyłem że fotele mogą być inne. Mam wersję cosmo i też mam taką składaną matę.
Pewnie i materiały wykończeniowe w tańszych wersjach są też słabsze.
Pewnie i materiały wykończeniowe w tańszych wersjach są też słabsze.
Ostatnio zmieniony 03 sty 2018, 20:25 przez ves, łącznie zmieniany 2 razy.