Martwe pole
Moderator: Sebu$
-
piehol82
Martwe pole
Czy u was tez martwe pole sie świeci non stop przy predkosci 150km/h???
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2017, 09:24 przez piehol82, łącznie zmieniany 4 razy.
-
andrzejrudi
-
cibi555
Wyskakuje taki komunikat. Jaka może być tego przyczyna? Gdzie znajdują się czujniki od tego?
Ostatnio zmieniony 31 gru 2017, 00:54 przez cibi555, łącznie zmieniany 2 razy.
-
cibi555
U mnie od ok 3-4 tygodni swiruje czy deszcz pada czy nie pada teraz doszły do tego czujniki parkowania

- Mariusz
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: ZB OPC Line
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Nie jestem pewien, ale są to chyba takie same czujniki jak przy np. cofaniu tylko umieszczone na bokach zderzaków.cibi555 pisze: 31 gru 2017, 00:50 Wyskakuje taki komunikat. Jaka może być tego przyczyna? Gdzie znajdują się czujniki od tego?
-
12Marek
U mnie świruje w czasie deszczu co jakiś czas. Może gdy kropla spływa po którymś czujniku?
Nawymyślali tych wynalazków i teraz kombinuj...
Choć fakt że nieraz w miejskiej jeździe się przydaje.
Nawymyślali tych wynalazków i teraz kombinuj...
Choć fakt że nieraz w miejskiej jeździe się przydaje.
na 99% wystarczy przetrzeć z brudu, a od martwego pola są wszystkie skrajne z przodu i tyłu samochodu
-
tEREk
System martwego pola nie działa powyżej 140km. Pomarańczowe kontrolki zapalają się na stałe wtedy.
-
cibi555
Ale mi nie działa wcale po wymianie skrajnego czujnika podziałało mi nie całe 2 miesiące i kaput
Może tam instalacja zamokła ? Miał ktoś jakieś doświadczenia?
-
cibi555
A może ktoś się orientuję czy jeśli wyciągnę bezpiecznik 25 od systemu martwego pola to czujniki parkowania zaczną działać a tylko martwe pole nie czy nic się nie zmieni i nadal nic nie będzie działać?
a może sam sprawdzisz