[A] gRZENIU - Z20LET , Zafira A OPC, 192 PS,2002 ArdenBlau
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
A tam profesjonalne, ważne ze działają
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- gRZENIU
- Zafiromaniak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Signum
- Model: Polift
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Krzysiek chciałem mieć inaczej , ale nie wykluczone ,że kiedyś nie zawitam ...@gRZENIU musi zawitać do RYBAgarage na zrobienie porządnego słupka
Dzięki wszystkim za miłe słowa ...
Wskaźniki to boost i EGT i oba auto guage ...
Dodano po 3 minutach 32 sekundach:
U mnie zawitała taka : http://allegro.pl/elegancka-kamera-cofa ... 40946.html
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Będzie estetyczniej. Luknij u @opelgrg,szorstki,obi tez się dla ziomka z forum
Najważniejsze wskaźniki.ale firma już mniej fajna
- gRZENIU
- Zafiromaniak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Signum
- Model: Polift
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Troszkę zaległości się narobiło więc czas nadrobić ... W listopadzie 2017 Zośce odnowiłem alukołpaki ...
Felgi letnie stały się zimowe a na lato ...... to be continue ....
W styczniu 2018 Zosia dostała nowe Power Disc-i wraz z pełną regeneracją 4-ch zacisków ...
Zośka jednak w lutym 2018 strzeliła focha bo oprócz oleju i filtrów nie dostała żadnych podarków i serduszko miało mały zawał ...
Zośce jednej z 4-ch zastawek zerwał się gwint ( gwint w głowicy świecy zapłonowej ) i pod ciśnieniem kompresji świeca rozwaliła pokrywę zaworów , nadłamała cewkę i uszkodziła pokrywę cewki zapłonowej ...
Więc zagrajmy w 1000 pytań do .... Gdzie są świece ....
Na moje szczęście miałem z zapasie pokrywę zaworów ( została odświeżona ) , cewkę dało się uratować , a gwint w świecy naprawić za pomocą zestawu naprawczego do świec ... Nie zastanawiałem się i również kupiłem nowe świece ...
Przy okazji Zośka przeszła transplantacje oleju i filtra oleju ....
Jeżeli pytacie co tak zaglądaliśmy pod moją Zośkę ... viewtopic.php?f=52&p=394774#p394774 , to sprawdzaliśmy skąd cieknie mi olej, ale okazało się , że to jeszcze resztki oleju po zawale ... Więc aby przyjechać na spot po pracy do garażu biegiem dokączyć naprawiać Zośkę i przyjechać ...
Troszkę zaległości się narobiło więc czas nadrobić ... W listopadzie 2017 Zośce odnowiłem alukołpaki ...
Felgi letnie stały się zimowe a na lato ...... to be continue ....
W styczniu 2018 Zosia dostała nowe Power Disc-i wraz z pełną regeneracją 4-ch zacisków ...
Zośka jednak w lutym 2018 strzeliła focha bo oprócz oleju i filtrów nie dostała żadnych podarków i serduszko miało mały zawał ...
Zośce jednej z 4-ch zastawek zerwał się gwint ( gwint w głowicy świecy zapłonowej ) i pod ciśnieniem kompresji świeca rozwaliła pokrywę zaworów , nadłamała cewkę i uszkodziła pokrywę cewki zapłonowej ...
Więc zagrajmy w 1000 pytań do .... Gdzie są świece ....
Na moje szczęście miałem z zapasie pokrywę zaworów ( została odświeżona ) , cewkę dało się uratować , a gwint w świecy naprawić za pomocą zestawu naprawczego do świec ... Nie zastanawiałem się i również kupiłem nowe świece ...
Przy okazji Zośka przeszła transplantacje oleju i filtra oleju ....
Jeżeli pytacie co tak zaglądaliśmy pod moją Zośkę ... viewtopic.php?f=52&p=394774#p394774 , to sprawdzaliśmy skąd cieknie mi olej, ale okazało się , że to jeszcze resztki oleju po zawale ... Więc aby przyjechać na spot po pracy do garażu biegiem dokączyć naprawiać Zośkę i przyjechać ...