Moduł komfortu do Zafiry B
-
- Przeglądacz
- Imię: Sebastian
- Auto: 1.9
- Model: H
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Też czekam na UI bo z tymi ustawieniami to ciężko idzie . Teraz następne wyzwanie aktualizacja modułu. Może ktoś napisze mi krok po kroku jak aktualizację przeprowadzić.
Ostatnio zmieniony 15 sty 2018, 19:54 przez nynek80, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bywalec
- Imię: Patryk
- Auto: ZB Design Panorama Auto 1.9 CDTI
- Model: ZB
O ile mnie pamięć nie myli, to tak właśnie zrobiłem jak mi się nie zapisały pierwszy raz. Sprawdzę przy okazji, ale to i tak jest mało ważne
A w zakładce obd to i tak nic nie mam, nawet jak wybiorę ręcznie silnik i did odczytany opcomem. Nie wiem czy tam ma być coś z automatu czy trzeba dopiero wprowadzić te pidy. Póki co mi to nie wadzi, bo jak pomyślę o tych cyferkach i plikach tekstowych to mi się od razu odechciewa bajerów haha.
Tak sobie myślę czy w opcomie jest możliwość dokonania logów, tak jak można to zrobić vcdsem/vagcomem w autach grupy vag. Jeśli tak to może dałbyś znać co potrzebujesz, jakie parametry monitorowac bezpośrednio przed wypalaniem i na jego początku i wtedy ja czy kto inny chętny moglibyśmy te dane zlogować. Dla mnie nie byłby to problem, tylko nie wiem czy jest taka możliwość.
Mam opcoma i delphi do diagnostyki. Mógłbym też pożyczyć techa jeśli by trzeba.
Ostatnio zmieniony 15 sty 2018, 20:01 przez Patryqo, łącznie zmieniany 2 razy.
Wszystko masz napisane w pierwszym poście oraz w opisie przy ściąganiu softu
Prościej się nie da
-
- Przeglądacz
Opiszę jak to wygląda:
1. Mam założony folder
2. W folderze są plik 2018-01-15_release_beta11.dpffw oraz aplikacja dpf_update
3.W tym folderze z tymi plikami uruchamiam wiersz poleceń i wpisuje dpf_update.exe COM3: 2018-01-15_release.dpffw naciskam enter
4. Przez moment wyskakuje nowy wiersz polecenia i jest powrót do tego wiersza poleceń co mam otwarty i nic się nie dzieje. Co zle robię.
1. Mam założony folder
2. W folderze są plik 2018-01-15_release_beta11.dpffw oraz aplikacja dpf_update
3.W tym folderze z tymi plikami uruchamiam wiersz poleceń i wpisuje dpf_update.exe COM3: 2018-01-15_release.dpffw naciskam enter
4. Przez moment wyskakuje nowy wiersz polecenia i jest powrót do tego wiersza poleceń co mam otwarty i nic się nie dzieje. Co zle robię.
- scooter
- Bywalec
- Imię: Rafał
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTI
- Oznaczenie silnika: A17DTR
dpf_update.exe COM3: 2018-01-15_release_beta11.dpffw
a nie powinno byc tak?
u mnie juz po......bez klopotu
w aucie tez wszystko dziala
a nie powinno byc tak?
u mnie juz po......bez klopotu
w aucie tez wszystko dziala
Ostatnio zmieniony 15 sty 2018, 22:41 przez scooter, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Debiutant
- Imię: Artur
- Auto: Astra
- Oznaczenie silnika: Z16XER
Chyba jest problem odgórny, niech się autor wypowie bo mam to samo. Zrobiłem jak pisze scooter ii.
udało się jakoś zaktualizować aczkolwiek wystąpiły braki w wyświetlaniu informacji o temperaturze i ładowaniu w zakładce klimy i BC , brak świateł dziennych oraz brak jakiejkolwiek akcji przy cofaniu, działał tylko parametr o ilości paliwa w baku w litrach. Wróciłem do wersji beta 10.
udało się jakoś zaktualizować aczkolwiek wystąpiły braki w wyświetlaniu informacji o temperaturze i ładowaniu w zakładce klimy i BC , brak świateł dziennych oraz brak jakiejkolwiek akcji przy cofaniu, działał tylko parametr o ilości paliwa w baku w litrach. Wróciłem do wersji beta 10.
- scooter
- Bywalec
- Imię: Rafał
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTI
- Oznaczenie silnika: A17DTR
Łukasz (LWPM) to musze napisac (pas.auto_activate) to złota funkcja najlepsza na swiecie
Ostatnio zmieniony 15 sty 2018, 23:24 przez scooter, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Przeglądacz
Potwierdzam to co mówi nakajima. Po aktualizacji do beta 11 brak wskazań ładowania,temperatury nie rozpoznaje silnika i dziwnie zachowuje się obd. Silnik Z19DTH astra h. Powrót do beta 10.
Ostatnio zmieniony 16 sty 2018, 16:26 przez nynek80, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
- Oznaczenie silnika: Z17DTJ
tak, wyłączy się, ale musisz ja dobrze napisać, tak by w jej zakończeniu było wyłączenie kontroli nad wszystkim co sobie powłączałeśpalibrzuch pisze: ↑16 sty 2018, 13:49 Czy przy własnej akcji od wstecznego, akcja zakończy się przy wyłączeniu wstecznego?
przyjrzę się dziś wieczorem temu problemowi, bo niektórym działa wszystko dobrze, a niektórym nie działa wcale