Dokładnie konie trzeba co jakiś czas przegonić żeby się nie zastałyviolator pisze:trzeba bylo przegonic auto jak była okazja
Violator - Marysia
- chabretti
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Volvo
- Model: V70
- Oznaczenie silnika: D5244T5
- Kontakt:
Spalanie na duży plus
- violator
- Zafiromaniak
- Imię: Artur
- Auto: Meriva 1.4 Turbo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: A14NEL
Dzisiaj odkurzając samochód zauważyłem że dywanikiem gumowym pasażera z przodu jest mokro, wszystko zgnojone, nie wyglądało żeby leciało gdzieś z pod spodu od silnika bo wyżej było sucho,mokre tylko dywaniki przy podłodze, korkiem spustowym z progu wyleciało około litra wody ,okazało się jeszcze że w schowku z tyłu w podłodze tak samo jest mokro. Pytanie którędy ta woda się dostaje,najprędzej myślę że do progu i podczas jazdy z progu pod dywaniki do przodu i do tyłu. Lewa strona (kierowcy) wydaje mi się jest sucho przynajmniej dywaniki nie były mokre.Albo gdzieś przy nadkolu jest przeciek .Spotkal się ktoś z czymś takim.
- Mariusz
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: ZB OPC Line
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Artur poczytaj to viewtopic.php?f=36&t=26713
może coś Ci pomoże.
może coś Ci pomoże.
- violator
- Zafiromaniak
Schemat o przeciekającej szybie hmm tylko że ja szyby nie wymieniałem , dziś już nie chce mi się walczyć po niedzieli zobaczę co będzie i rozbiore schowek i dywaniki z tyłu zdejmę.
- violator
- Zafiromaniak
W końcu zima ciekawe jak długo
https://images83.fotosik.pl/965/b12c51365c39c117med.jpg
https://images83.fotosik.pl/965/b6d391ca35267b1bmed.jpg
https://images83.fotosik.pl/965/b12c51365c39c117med.jpg
https://images83.fotosik.pl/965/b6d391ca35267b1bmed.jpg
Ostatnio zmieniony 16 sty 2018, 23:38 przez violator, łącznie zmieniany 1 raz.
- violator
- Zafiromaniak
28 lutego wymieniono łącznik elastyczny wydechu bo już był przetarty, znowu niestety łączniki stabilizatora przód ( moog wytrzymał 10mies przebieg może 8 tys niby dobra firma ) zamontowane Lamfordera obecne i trzecia wymiana od czasu zakupu, po zakupie wytrzymały dwa lata ,drugie mooga -10 mies ,zobaczymy ile Lamfordera wytrzymaja. Wymieniony przewód hamulcowy z lewej strony (prawa pół roku temu) no i klocki i 750zł poszło. No ale utrzymanie samochodu kosztuje
Ostatnio zmieniony 12 mar 2018, 23:22 przez violator, łącznie zmieniany 1 raz.
- wamka18
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
Ja przerabiałem podobnie z końcówkami wahacza, teraz też założyłem Lamfordera. Minął rok i na razie jest
O kosztach się nie wypowiadam, jak przeszkadza ci zły stan to trzeba inwestować. Nie wiem jak ludzie mogą jeździć niesprawnym autem z nawet różnymi drobiazgami np. nie działająca szyba , nie wspomnę o stukach w zawieszeniu.
O kosztach się nie wypowiadam, jak przeszkadza ci zły stan to trzeba inwestować. Nie wiem jak ludzie mogą jeździć niesprawnym autem z nawet różnymi drobiazgami np. nie działająca szyba , nie wspomnę o stukach w zawieszeniu.
- violator
- Zafiromaniak
Resztę zawieszenia mam już na Lamforderze od pół rok jakoś .W zasadzie mam całe nowe.Mnie też wnerwia każde puknięcie itdwamka18 pisze: ↑12 mar 2018, 16:46 Ja przerabiałem podobnie z końcówkami wahacza, teraz też założyłem Lamfordera. Minął rok i na razie jest
Ostatnio zmieniony 12 mar 2018, 17:59 przez violator, łącznie zmieniany 1 raz.