Moduł komfortu do Zafiry B
- Irek_S.
- Bywalec
- Imię: Irek
- Auto: Zafira B 1.8
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Sprawdzę przy okazji jak to jest u mnie ale jeśli zmienia dopiero przy pracy ciągłej to może być trochę za późno. Może powinno już przy przerywanej ale nie od razu a po kilku wytarciach szyby.
-
- Bywalec
- Imię: Patryk
- Auto: ZB Design Panorama Auto 1.9 CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
No niestety, załącza światła dopiero na pierwszym biegu ciągłej pracy i to dopiero po kilku ruchach/sekundach. Gdy warunki oświetleniowe się nie zmienią na gorsze, a wycieraczki przestaną pracować z ciągłą pracą to po chwili wyłączy światła.
-
- Bywalec
- Imię: Patryk
- Auto: ZB Design Panorama Auto 1.9 CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Tak jak Ci pisałem na pw, w rec mam nie występuje, w uec wariant piąty zdaje się. Tak żeby same soczewki zapalały się po zapłonie. Aktualnie zdezaktywowany szybkim ruchem przełącznika świateł ze względu na zamontowane ledy.
Dodano po 1 minucie 54 sekundach:
Przetestowane dobrze w tej krainie wiecznego deszczu haha
-
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
- Oznaczenie silnika: Z17DTJ
powinno działać... wszystkim działanynek80 pisze:Łukasz nie chcą uruchamiać się halogeny przy włączonym wstecznym. Mam wpisaną taką komendę car.reverselight.action = 0xAF
jeśli jednak nie działa odezwij się na PW, spróbuję pomóc w rozwiązaniu problemu
jeśli ustawiłeś sobie automatycznie włączanie czujników, to tak jest... włączyłeś?Crazy pisze:u mnie na beta11a, wyświetlanie wartości odległości czujników wyświetlane są po odpaleniu auta, a wcześniej miałem po wrzuceniu wstecznego
na razie sprawdzam tylko stan czujnika zmierzchu, czujnika deszczu nie sprawdzam, tak więc odpowiedź brzmi: nieIrek_S. pisze:Pytanie, czy można zrobić taką akcje, żeby światła dzienne powiązać z czujnikiem deszczu i żeby przy opadach zapalał też światła z tyłu.
Dzisiaj padał śnieg a czujnik zmierzch cały czas pokazywał mi dzień.
Zresztą z tego co tutaj widzę, to działanie czujnika deszczu i zmierzchu jest jakoś ze sobą powiązane.
no właśnie... tutaj zalecam albo sterownie światłami przez moduł, albo przez REC/UEC. Bez sensu by dwa sterowniki robiły to samo. Wystarczy wyłączenie dziennym szybkim ruchem w prawo/lewo.palibrzuch pisze:REC i UEC musisz ustawić "nie występuje"
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Łukasz, Ja tylko zaaktualizowałem soft i od razu do auta, ale podepne i sprawdze co jest przy wartośći "pas"
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
- Ostap
- Zafiromaniak
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Dobra Panie i Panowie akcja na wstek działa "like a charm"
Łukaszu teraz trzeba zrobić coś takiego tylko, że włączać to będzie czujnik od sprzęgła muszę to mieć i oczywiście mogę zgodzić się na opłatę za to
Chciałbym aby czujnik sprzęgła mógł startować daną akcję. Marzeniem jest aby ta akcja startowała zależnie od prędkości tzn można byłoby to ustawiać górnej granicy prędkości nie musi być, ważne aby była dolna ponieważ w korku czasami trzyma się sprzęgło.
Jeśli za dużo zachodu to bez tej prędkości niech będzie
Dobrze byłoby aby działała "w tle" i nie blokowała innych
Jeśli ram czy pamięć na tym ucierpi to z mojego modułu można wyrzucić to czego nie używam, nie ma problemu
Łukaszu teraz trzeba zrobić coś takiego tylko, że włączać to będzie czujnik od sprzęgła muszę to mieć i oczywiście mogę zgodzić się na opłatę za to
Chciałbym aby czujnik sprzęgła mógł startować daną akcję. Marzeniem jest aby ta akcja startowała zależnie od prędkości tzn można byłoby to ustawiać górnej granicy prędkości nie musi być, ważne aby była dolna ponieważ w korku czasami trzyma się sprzęgło.
Jeśli ram czy pamięć na tym ucierpi to z mojego modułu można wyrzucić to czego nie używam, nie ma problemu
-
- Zafiromaniak
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
- Oznaczenie silnika: Z17DTJ
widzę, że mi tego nie odpuściszpalibrzuch pisze: ↑18 sty 2018, 09:18Łukaszu teraz trzeba zrobić coś takiego tylko, że włączać to będzie czujnik od sprzęgła muszę to mieć i oczywiście mogę zgodzić się na opłatę za to
mam już jakiś pomysł na to, no ale... czas
nie ma czegoś takiego jak działanie akcji "w tle" - ograniczenia modułu - tylko 1 kontroler CAN, ale jak dobrze sobie akcję napiszesz... to będzie wydawać się że działa w tle radzisz sobie z akcjami jak widzę, to i tutaj sobie poradzisz - choć to zależy co chcesz by robiła ta akcja (z zapaleniem jakiejś kontrolki, dźwięk z CIMa - to z tym nie będzie problemu)...
w tej chwili zajmuję się konfiguracją graficzną, bo ilość pytań nt konfiguracji mnie przytłacza powoli
jak będzie choć trochę to gotowe, to zajmę się innymi "ciekawostkami"
Ostatnio zmieniony 19 sty 2018, 09:41 przez LWPM, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ostap
- Zafiromaniak
- Auto: Zafira
- Model: B
Przemyślałem sprawę i raczej będę chciał tylko kontrolkę i może dźwięk po upływie jakiegoś czasu ale to przecież w akcji da się wprowadzić więcej nie ma sensu kombinować, to ma być tylko informacja dla mnie
Można zrobić oddzielny temat na forum np. Pomoc w konfiguracji modułu
W miarę swojej wiedzy i przede wszystkim czasu mógłbym Ci tam pomóc
Przeważnie po 21 mam chwilę aby jakoś to ogarniać choć ostatnio z tym moim pieseczkiem jest źle i nie mam praktycznie na nic czasu.
Wczoraj udało mi się nagrać filmik z tym stopem. Dla mnie to jest tak jak chciałem Myślę aby coś tam jeszcze dorzucić ale to tajemnica
Myślę, że nie tylko ja coś tam umiem
Ciebie odciążyłby taki temat i miałbyś czas na nowe możliwości modułu
Przemyślałem sprawę i raczej będę chciał tylko kontrolkę i może dźwięk po upływie jakiegoś czasu ale to przecież w akcji da się wprowadzić więcej nie ma sensu kombinować, to ma być tylko informacja dla mnie
Można zrobić oddzielny temat na forum np. Pomoc w konfiguracji modułu
W miarę swojej wiedzy i przede wszystkim czasu mógłbym Ci tam pomóc
Przeważnie po 21 mam chwilę aby jakoś to ogarniać choć ostatnio z tym moim pieseczkiem jest źle i nie mam praktycznie na nic czasu.
Wczoraj udało mi się nagrać filmik z tym stopem. Dla mnie to jest tak jak chciałem Myślę aby coś tam jeszcze dorzucić ale to tajemnica
Myślę, że nie tylko ja coś tam umiem
Ciebie odciążyłby taki temat i miałbyś czas na nowe możliwości modułu
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Zdecydowanie konfigurator graficzny ułatwi pracę i konfigurację modułu, co pewnie i przełoży się na sprzedaż modułu
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
- Frozzer
- Debiutant
- Imię: Kamil
- Auto: Opel Zafira B
Widziałem filmik i ta akcja z miganiem środkowego stopu fajna:) tylko trzeba pamiętać, aby wyjąć moduł z OBD przed przeglądem na stacji kontroli pojazdów, bo diagnosta może się zdziwić jak poprosi Cię o wrzucenie wstecznego