Mateo a kto będzie organizować OZZKP!?
[A] - Maćku--> 1.8 Elegance, 115KM, 2000r, Irmscher
- wamka18
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
U kumpla W AG 1.6 miałem podobny przypadek że znikało sterowanie na przekaźniku pompy. Przekaźnik zmieniany na inny używany potem na nowy a auto raz zapalało raz nie loteria. Rozgryzłem że wystarczy wyciągnąć przekaźnik a piny we wtyczce zewrzeć tak aby pompa chodziła cały czas nawet na zgaszonym zapłonie. Po tym zabiegu auto zapala za każdym razem. Pokazałem mu co ma w zwierać i kazałem jechać do kogoś co ma większe pojęcie o elektryce czemu znika sterowanie. Jeździł tak miesiąc po czym przyjechał z przełącznikiem i kawałkiem kabla aby mu zrobić w kabinie włącznik bo mu się nie chce latać za każdym razem pod maskę. I teraz od pół roku tak jeździ i nic się nie dzieje ale za to ma zabezpieczenie anty kradzieżowe
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Zafiromaniak
- Imię: Maciej
- Auto: seria 3
- Model: e46
- Oznaczenie silnika: M47,M54
Zafira wróciła do żywych ;-)
Ale żeby nie było kolorowo mechanik zrzucił ją wkulali do warsztatu wsadził swój akumulator i Zośka odpaliła szybki telefon do mnie z pytaniem czy próbowałem na innych Aku odpalać- owszem na dwóch od braci o podobnej mocy rozruchowej i nie zagadała ani razu.
Trochę było gdybania i w końcu podjął decyzję zmiana wiązki silnika co się okazało 70% wiązki i wtyczek była luźna lub nadłamana, co by nie było auto odpalało po wymianie wiązki tylko nadal był problem z checkiem sporadycznie wyskakiwał problem z czujnikiem wałka.
Kuba poszedł za moją radą by go reklamować i zakupić nowy oryginalny czujnik który swoje niestety kosztuje, po tym wszystkim wszystko działa check już nie wyskakuje auto śmiga... Tak tylko kolejnym wysokim kosztem na szczęście mam już u Kuby rabat, ale i tak pół tysiąca nie moje:-(
Ewka naciska na sprzedanie jej coraz bardziej zresztą szykuje się do zmiany pracy więc przyda się coś bardziej oszczędnego i bezawaryjnego łatwo powiedzieć trudniej kupić
Trochę się rozpisałem
Ale żeby nie było kolorowo mechanik zrzucił ją wkulali do warsztatu wsadził swój akumulator i Zośka odpaliła szybki telefon do mnie z pytaniem czy próbowałem na innych Aku odpalać- owszem na dwóch od braci o podobnej mocy rozruchowej i nie zagadała ani razu.
Trochę było gdybania i w końcu podjął decyzję zmiana wiązki silnika co się okazało 70% wiązki i wtyczek była luźna lub nadłamana, co by nie było auto odpalało po wymianie wiązki tylko nadal był problem z checkiem sporadycznie wyskakiwał problem z czujnikiem wałka.
Kuba poszedł za moją radą by go reklamować i zakupić nowy oryginalny czujnik który swoje niestety kosztuje, po tym wszystkim wszystko działa check już nie wyskakuje auto śmiga... Tak tylko kolejnym wysokim kosztem na szczęście mam już u Kuby rabat, ale i tak pół tysiąca nie moje:-(
Ewka naciska na sprzedanie jej coraz bardziej zresztą szykuje się do zmiany pracy więc przyda się coś bardziej oszczędnego i bezawaryjnego łatwo powiedzieć trudniej kupić
Trochę się rozpisałem
Ostatnio zmieniony 16 lut 2018, 10:05 przez Maćku, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- gRZENIU
- Zafiromaniak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Signum
- Model: Polift
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Jeżeli chodzi o zmianę , to wiesz co kupisz ??? Zośka generuje koszta jak każdy inny samochód który się eksploatuje i użytkuje na co dzień .... W Zośce wiesz co masz zrobione .... Ja bym to jeszcze 3 razy przemyślał i się dobrze zastanowił ...
Jeżeli chodzi o zmianę , to wiesz co kupisz ??? Zośka generuje koszta jak każdy inny samochód który się eksploatuje i użytkuje na co dzień .... W Zośce wiesz co masz zrobione .... Ja bym to jeszcze 3 razy przemyślał i się dobrze zastanowił ...
-
- Zafiromaniak
- Imię: Maciej
- Auto: seria 3
- Model: e46
- Oznaczenie silnika: M47,M54
Po ponad półtora roku znalazłem nieszczęsny sterownik ABS i wsio działa zostały ostatnie szlify i Zafirka będzie przygotowana do sprzedaży
Czas mija w Październiku będzie mijało 5 lat od kiedy ją mam...
Czas mija w Październiku będzie mijało 5 lat od kiedy ją mam...